ΟΑΕΔ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα διατήρησης νέων θέσεων εργασίας

ΟΑΕΔ

Παρατείνεται, μέχρι τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης», όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτικές επιχειρήσεις πρόκειται να επιχορηγηθούν για νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, που δημιούργησαν από 1/6/2017 έως 31/5/2018, σύμφωνα με την πρόσκληση του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε Επίσης  Μεσσηνιακή Μάνη: Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός για τις διακοπές σου! (photos)

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα είναι υποχρεωμένες να διατηρήσουν τόσο τις επιχορηγούμενες όσο και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για χρονικό διάστημα ίσο με το εγκριθέν διάστημα επιχορήγησης, που είναι έως 15 μήνες.

Ωφελούμενα άτομα είναι πρώην άνεργοι, ηλικίας 18-66 ετών, οι οποίοι πληρούν προϋποθέσεις, όπως το να ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι (ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας) στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά το δωδεκάμηνο που είχε προηγηθεί της πρόσληψής τους και δεν είχαν άλλη απασχόληση (εξαρτημένη ή μη) κατά την προηγούμενη ημέρα της ηλεκτρονικής αναγγελίας πρόσληψής τους.

Διαβάστε Επίσης  Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα φορολοταρία - Έπαθλα έως 50.000 ευρώ

Παράλληλα, προσελήφθησαν από τη δικαιούχο επιχείρηση την χρονική περίοδο από 1/6/2017 έως 31/5/2018. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *