3 φυσικές λύσεις για νύχια που σπάνε και έξτρα tips

Σπάνε τα νύχια σας εύκολα και ψάχνετε παντού λύσεις και μυστικά; Το μυστικό βρίσκεται στη φύση. Τα νύχια σας μπορούν και θα ξαναγίνουν λαμπερά και δυνατά με απλό, οικονομικό τρόπο. Με υλικά που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά;

1) Ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
Για να δυναμώσουν τα νύχια και να μην σπάνε τόσο εύκολα θέλουν ενυδάτωση. Μια φυσική λύση ενυδάτωσης μας προσφέρει το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας. Μια φορά την εβδομάδα βυθίστε τα νύχια σε ένα μικρό μπολ με λάδι για 5 λεπτά. Η κυκλοφορία του αίματος στο νύχι αυξάνεται και αποκαθίσταται άμεσα η πολυπόθητη υγρασία στην γύρω περιοχή.

2) Θαλασσινό αλάτι
Το αλάτι θα αναδομήσει τα ταλαιπωρημένα νύχια και θα μαλακώσει ιδανικά τα πετσάκια. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό διαλύστε 1 κουταλιά θαλασσινό αλάτι και ρίξτε μια – δυο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Βουτήξτε τα δάχτυλα μέσα στο διάλυμα για 15 λεπτά και τρίψτε τα μεταξύ τους. Στεγνώστε με μια πετσέτα και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα χεριών.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα με μαγειρική σόδα για να απαλλαγείτε μια για πάντα απ τα μαύρα στίγματα!

3) Μηλόξυδο
Η πιο οικονομική λύση για να ανακτήσουν τα νύχια σας τη χαμένη τους γυαλάδα και δύναμη. Αναμείξτε σε ίσες ποσότητες ζεστό νερό και μηλόξυδο. Προσθέστε μια κουταλιά ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Η σπιτική μάσκα νυχιών είναι έτοιμη. Το μηλόξυδο είναι νούμερο ένα για κιτρινισμένα νύχια ή άσπρα σημάδια. Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, απαραίτητη για την ανάπτυξη των νυχιών και η ζάχαρη προσφέρει απολέπιση.

Τι άλλο να προσέξετε αν σπάνε τα νύχια σας εύκολα
Extra tips:
#1 Μην αφήνετε τα νύχια σας βαμμένα για πολύ καιρό.

Διαβάστε Επίσης  Δείτε τα 5 καταπληκτικά οφέλη του μελιού για το δέρμα!

#2 Αποφεύγετε δυνατά χημικά καθαριστικά στην καθαριότητα του σπιτιού, τα οποία αφυδατώνουν τα χέρια και τα νύχια. Ή έστω να φοράτε γάντια.

#3 Μην βλέπετε τα νύχια σας ως πολυεργαλεία. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ πολλές φορές θα χρησιμοποιήσω τα νύχια μου π.χ. για να ανοίξω μια κονσέρβα, να αφαιρέσω αυτοκόλλητα ή να ξύσω στίγματα πάνω σε επιφάνειες. Καθόλου καλή συνήθεια! Ας την σταματήσουμε.

#4 Όπως και τα μαλλιά έτσι και τα νύχια χρειάζονται τα σωστά θρεπτικά συστατικά για να είναι πάντα γερά και υγιή. Αν τα νύχια σπάνε υπερβολικά εύκολα και συχνά, ίσως είναι ένδειξη ότι κάτι λείπει από τον οργανισμό. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος θα κρίνει αν πρέπει να πάρετε βιταμίνες ή σίδηρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *