Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Ήθελα να κάνω τηλεόραση και γιατί μου αρέσει και για οικονομικούς λόγους»

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Κάθε φορά φροντίζει να υποδύεται έναν διαφορετικό χαρακτήρα προκαλώντας έκπληξη στο κοινό.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης από τον Φατσέα του «Καφέ της χαράς» και τον Αιμίλιο των «Βασιλιάδων», στον Μπάμπη του «Αστέρα Ραχούλας» και τώρα στον Αλέκο Λεπίδα της κωμικής σειράς του ΑΝΤΙ «Πέτα τη φριτέζα».

Ο έμπειρος ηθοποιός μίλησε για την επιστροφή του στη μικρή οθόνη και για το αν η επιλογή σεναρίων από το εξωτερικό είναι δείγμα της κρίσης…

Επιστρέψατε στη μικρή οθόνη με τη σειρά «Πέτα τη φριτέζα». Πως αποφασίσατε να πείτε το «ναι»;

«Οταν είδα τα ονόματα των σεναριογράφων, του Γιώργου Κρητικού και του Μάκη Πιτταρά, ήμουν σίγουρος ότι θα είχαμε να κάνουμε με μία καλή γραφή. Το αμέσως επόμενο δέλεαρ ήταν το ότι θα συμπρωταγωνιστούσα με τον Γιάννη Μπέζο, έναν άνθρωπο που εκτιμώ βαθιά και ήθελα να δουλέψω μαζί του. Τρίτον, ήθελα να κάνω τηλεόραση και γιατί μου αρέσει και για οικονομικούς λόγους. Οι εποχές είναι δύσκολες και με το θέατρο δεν μπορείς να συντηρήσεις την οικογένεια».

Διαβάστε Επίσης  Λευτέρης Πανταζής: Αποθεώθηκε από 15.000 κόσμο στη συναυλία αλληλεγγύης του Δήμου Περιστερίου

Η σειρά πιστεύετε κάνει τη διαφορά;

«Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό. Ομως, είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες σειρές της σεζόν».

Τι θα αλλάζατε για να πείτε με βεβαιότητα ότι κάνει τη διαφορά;

«Εμένα μου λείπει το ότι το σενάριο δεν είναι ελληνικό, αν και οι δύο σεναριογράφοι έχουν αλλάξει πάρα πολύ το πρωτότυπο κείμενο. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε και μόνοι μας, έχουμε πολύ καλούς συγγραφείς. Μου λείπουν από την τηλεόραση τα ελληνικά σενάρια».

Διαβάστε Επίσης  Συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Η επιλογή σεναρίων από το εξωτερικό είναι δείγμα της κρίσης;

«Είναι μία εύκολη λύση, μια κακή εκτίμηση των καναλιών που θεωρούν ότι πατώντας σε ξένα και επιτυχημένα σενάρια, η επιτυχία θα είναι ευκολότερη. Προσωπικά δεν το πιστεύω. Θεωρώ, όπως σας είπα, ότι υπάρχουν εξαιρετικοί σεναριογράφοι που μπορούν να στηρίξουν ωραίες και πρωτότυπες δουλειές», λέει στο TV Κοus Kous.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *