Η χλιδάτη ζωή, οι βίλες και τα ταξίδια του ζεύγους Παπαντωνίου

Η χλιδάτη ζωή, οι βίλες και τα ταξίδια του ζεύγους Παπαντωνίου

Μέχρι το 1995 ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν ένας ισχυρός άνδρας στην πολιτική ζωή της χώρας. Υπήρξε ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών της Μεταπολίτευσης, ο οποίος ξεκίνησε από τα Εξάρχεια, σπούδασε στο Κέιμπριτζ και έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ.

Τότε όμως είναι που αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτες σκιές πάνω του για τη χλιδάτη ζωή που άρχισε να δείχνει ότι κάνει μαζί με τη σύζυγό του Ρούλα Κουράκου.

Τελικά, χθες στις 23 Οκτωβρίου, αποφασίζεται με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τόσο η προφυλάκιση του ιδίου όσο και της συζύγου του, Ρούλας Κουράκου, με την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (που φέρεται να έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου ως «δώρο» κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ως υπουργός Άμυνας το 2003).

Κάθε «Τσάρος» έχει το παλάτι του… κι έτσι το 1998 ο Γιάννος και η Ρούλα αποφασίζουν να αγοράσουν ένα οικόπεδο 447,59 τ.μ., αξίας 40 εκατ. δραχμών στην Κάτω Κηφισιά. Εκεί το ζευγάρι χτίζει τριώροφη μεζονέτα με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα για να στεγάσει τον έρωτά του και δίνει τροφή στις κακές γλώσσες να ρίχνουν χολή για τον πλούτο που επιδείκνυε προς τα έξω. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2002, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του αγοράζουν στη Σύρο, στη θέση Λαγγόνια πέντε στρέμματα κι ένα ημιτελές κτίσμα, τα οποία ανήκουν στην Ρούλα Κουράκου.

Διαβάστε Επίσης  ΕΜΥ – Επικαιροποιημένο δελτίο : Μεγάλη προσοχή αυτές τις ώρες – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα έντονα φαινόμενα

Εκεί, το 2006 ο πρώην υπουργός έχτισε μια διώροφη βίλα 224 τ.μ., η αξία της οποίας εκτιμάται στα 4 εκατ. ευρώ. Μάλιστα τα δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι εκεί ο Γιάννος Παπαντωνίου σχεδίαζε να φτιάξει ιδιωτικό λιμάνι, ενώ η βίλα του ζεύγους είναι χτισμένη δίπλα στο σπίτι του κ. Στουρνάρα.

Το 2010 λέγεται ότι είχαν φιλοξενηθεί στη βίλα της Σύρου ο Φρανσουά Ολάντ και η Βαλερί Τριεβελέρ, οι οποίοι έκαναν στενή παρέα τόσο με το ζεύγος Παπαντωνίου, όσο και με το ζεύγος Στουρνάρα.

Εκτός από τη θερμαινόμενη πισίνα, η βίλα διαθέτει καταπληκτική θέα, τζάκι, τραπεζαρία, ένα master υπνοδωμάτιο, δύο πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, τέσσερα υπνοδωμάτια – ξενώνες με τρία μπάνια, έναν ανεξάρτητο ξενών με δύο ακόμα υπνοδωμάτια, σαλόνια, μια μικρή κουζίνα και δύο ξεχωριστά υπνοδωμάτια για το προσωπικό με δύο μπάνια, σαλόνι και κουζίνα.

Επίσης διαθέτει κλιματισμό παντού, κεντρική θέρμανση, δρύινα πατώματα και σύστημα μουσικής και στους εξωτερικούς χώρους.

Τελικά όμως ο Γιάννος Παπαντωνίου προχώρησε στην πώληση της βίλας, καθώς έβλεπε τον κλοιό γύρω του να σφίγγει για το πόθεν έσχες των εισοδημάτων του στην τιμή του 1.800.000, αν και οι γνωρίζοντες την κτηματομεσιτική αγορά εκτιμούν ότι μόνο η αξία της διώροφης βίλας ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού, αφού έκαναν ελάχιστες µετατροπές στο εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο, το βάφτισαν «Βlueros» και το νοικιάζουν µέσω διεθνών ιστοσελίδων, µε το ενοίκιο να ξεπερνάει κατά τη high season τις 3.000 ευρώ τη βραδιά.

Διαβάστε Επίσης  Συναγερμός στην Κέρκυρα: Αγνοείται 26χρονος άντρας

Μετά την πώληση της βίλας, Γιάννος Παπαντωνίου και Ρούλα Κουράκου αποφασίζουν να κόψουν τις βόλτες στην Κηφισιά και τα δείπνα στα ακριβά εστιατόρια.

Είναι η εποχή που το όνομα της Ρούλας Κουράκου εμφανίζεται στη Λίστα Λαγκάρντ και ο πρώην υπουργός προσπαθεί να πείσει ότι το όνομα δεν αντιστοιχεί στη σύζυγό του. Τα 2,8 εκατ. ευρώ που εντοπίζονται σε τραπεζικό λογαριασμό της HSBC στο όνομα της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και η δικαιοσύνη τον καλεί να αποδείξει πώς απέκτησε τα χρήματα αυτά.

Υπό την πίεση αυτή το ζευγάρι αποφασίζει το 2017 να εγκαταλείψει τη βίλα στην Κηφισιά και να μετακομίσει σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Γενεύης, στο καντόνι Champel, όπου σπουδάζει ο γιος του.

Μάλιστα ένας λόγος για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα για την προσωρινή τους κράτηση ήταν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Ρούλα Κουράκου είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.

Οι εποχές της καλής ζωής και της χλιδής φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για το ζεύγος Παπαντωνίου, το οποίο σήμερα οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *