Πέντε τρόποι να χάσεις κιλά χωρίς να μετράς θερμίδες

Πέντε τρόποι να χάσεις κιλά χωρίς να μετράς θερμίδες

Δεν χρειάζεται να μετράς τις μπουκιές σου για να καταφέρεις να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά!

Οι θερμιδικές δίαιτες δουλεύουν για κάποιους, στην πράξη όμως είναι πολύ δύσκολο να υπολογίζεις πόσες θερμίδες σου δίνει καθετί που τρως και σε περιορίζει στην καθημερινότητά σου, αφού για παράδειγμα δεν μπορείς να ξέρεις πόσες θερμίδες σου δίνουν τα γεύματα που τρως έξω ή το ποτό που θα πιείς.

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές έξυπνες στρατηγικές για απώλεια βάρους που δεν περιλαμβάνουν… κομπιουτεράκι και θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις χωρίς να χρειάζεται να παίξεις το παιχνίδι των αριθμών!

 

1. Κατανάλωσε τον σωστό τύπο υδατανθράκων

Ένα πρώτο βήμα για να δεις τον δείκτη της ζυγαριάς σου να πέφτει είναι να αντικαταστήσεις τους επεξεργασμένους (λευκούς) υδατάνθρακες, όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά, με αντίστοιχους ολικής άλεσης. Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πιο θρεπτικά για τον οργανισμό σου και σε χορταίνουν για περισσότερες ώρες, χάρη στις φυτικές ίνες που σου παρέχουν.

 

2. Πάρε ενέργεια από τις πρωτεΐνες

Φρόντισε να τρως μια ποσότητα πρωτεϊνών σε κάθε σου γεύμα και όχι να καταναλώνεις όλες τις πρωτεΐνες της ημέρας μονομιάς, π.χ. μόνο στο βραδινό σου. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας έχει δείξει ότι η στρατηγική αυτή βοηθά να αναπτύξεις περισσότερο τη μυϊκή σου μάζα κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού η μυϊκή μάζα είναι μεταβολικά ενεργή –δηλαδή καίει θερμίδες ακόμη κι όταν εσύ χαλαρώνεις ή κοιμάσαι. Πρωτεΐνες μπορείς να πάρεις από τεράστια ποικιλία τροφών, όπως το κόκκινο και το λευκό κρέας, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Διαβάστε Επίσης  Νερό καρπουζιού και λεμονιού

 

3. Βάλε πρώτα τα λαχανικά στο πιάτο σου

Για να εξασφαλίσεις ότι τα γεύματά σου είναι ισορροπημένα –δηλαδή περιέχουν τη σωστή αναλογία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών– ξεκίνα με τα λαχανικά και συγκεκριμένα με κάποιο λαχανικό φτωχό σε υδατάνθρακες, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το παντζάρι, το καρότο, το αγγούρι, τα φυλλώδη λαχανικά και η ντομάτα. Με τον τρόπο αυτό θα περιορίσεις σημαντικά τις θερμίδες που θα πάρεις από το γεύμα σου. Ενδεικτικά, αν βάλεις στο πιάτο σου δύο φλιτζάνια ζυμαρικά ολικής άλεσης θα πάρεις περίπου 290 θερμίδες, ενώ αν αντικαταστήσεις τη μισή ποσότητα με μαγειρεμένο μπρόκολο θα γλιτώσεις περίπου 100 θερμίδες.

Διαβάστε Επίσης  Αποτοξίνωση και αδυνάτισμα μετά τις γιορτές με ένα μόνο ρόφημα!

4. Απόφυγε τους περισπασμούς όταν τρως

Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει από την εμπειρία σου πως όταν τρως μπροστά στην τηλεόραση τείνεις να αδειάζεις το πιάτο σου χωρίς να το καταλάβεις κι αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει τα απαραίτητα «σήματα» για να νιώσεις ότι χόρτασες. Ακολούθησε λοιπόν την παραδοσιακή οδό όταν τρως: κάτσε στο τραπέζι χωρίς να υπάρχουν γύρω σου ηλεκτρονικές συσκευές και αφιέρωσε τον χρόνο που πρέπει για να απολαύσεις το γεύμα σου.

5.Πιες νερό

Πολλές φορές η πείνα ή η λιγούρα που νομίζεις ότι νιώθεις μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ένα «μεταμφιεσμένο» αίσθημα δίψας που δεν ερμηνεύεις σωστά. Πιες λοιπόν πρώτα λίγο νερό πριν αποφασίσεις να τσιμπήσεις κάτι. Επίσης, σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό Obesity, πίνοντας νερό περίπου μισή ώρα πριν από ένα γεύμα θα χορτάσεις πιο γρήγορα κι έτσι θα καταναλώσεις συνολικά λιγότερες θερμίδες.

Πηγή: menshealth.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *