Ο πόνος στην πλάτη καταστρέφει τη σεξουαλική ζωή, ακόμα και μία σχέση!

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να αποδειχθεί ένας επικίνδυνος εισβολέας για τη σεξουαλική ζωή ενός
ατόμου, ο οποίος να οδηγήσει ακόμα και σε τερματισμό μιας σχέσης, εάν δεν του δοθεί η κατάλληλη προσοχή.

Βέβαια υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς ώστε να αποφύγει αυτές τις δυσάρεστες «συνέπειες», ακόμα και όταν έχει σημαντικό πρόβλημα με την πλάτη του.

 

Οι συμβουλές και οι ιδέες που θα παρατεθούν παρακάτω, παρέχονται από τη φυσιοθεραπεύτρια Lauren Andrew Hebert καθώς και την κοινωνική λειτουργό και θεραπεύτρια του σεξ Wendy Maltz.

1.    Το σημαντικότερο και πιο αποδοτικό όλων είναι, να μιλήσει το άτομο που πάσχει από πόνο στην πλάτη (ή τη μέση) του, με το θεράποντα ιατρό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει -εξαιτίας αυτού- και στη σεξουαλική του ζωή, το συντομότερο δυνατό. Αν και για τους περισσότερους είναι πολύ δυσάρεστη μια τόσο προσωπική συζήτηση με έναν τρίτο –ακόμα και εάν αυτός είναι ο γιατρός τους- , εν τούτοις, αυτός είναι εκείνος που μπορεί να δώσει τις καταλληλότερες οδηγίες.

Διαβάστε Επίσης  Ποιο είναι το πρώτο σημάδι ότι ο εγκέφαλος γερνά και η μνήμη χάνεται

2.    Εξίσου σημαντικό είναι να προσαρμόσει ο πάσχοντας τις επιθυμίες του, στον ερωτικό τομέα, με αυτά που μπορεί να κάνει. Όταν ένας άνθρωπος πονάει –για οποιοδήποτε λόγο- μπορεί να «τοποθετήσει» το σώμα του σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να νοιώθει πιο άνετα. Αυτό ισχύει και στη σεξουαλική ζωή. Δε χρειάζεται αποχή, αλλά προσαρμογή και υπομονή.

3.    Η συζήτηση με την/ τον σύντροφο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Πρέπει να γίνει κατανοητό και από την άλλη μεριά, πως κάποια πράγματα μπορούν, ενώ κάποια άλλα δεν μπορούν να γίνουν. Η ειλικρίνεια φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από το να προσπαθεί κανείς να «το παίζει ήρωας» και να κάνει τη μια στιγμή ακροβατικά, ενώ την επόμενη να μην μπορεί να σηκωθεί από την καρέκλα (αν όχι άμεσα από το κρεβάτι!).

Διαβάστε Επίσης  Τριχόπτωση: Σε τι μπορεί να οφείλεται και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε

4.    Η άσκηση μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, μια και δε γυμνάζει μόνο τους μύες που έχουν συμμετοχή στον πόνο της πλάτης, εξομαλύνοντας τον, αλλά μπορεί να ενδυναμώσει και μύες που βοηθούν στη γενετήσια πράξη, ανοίγοντας νέους «ορίζοντες» στον τομέα αυτό. Για παράδειγμα, (σύμφωνα πάντα με τις ειδικούς) η εκγύμναση των πυελικών μυών αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά βοηθά επίσης στην ενίσχυση των κάτω κοιλιακών και ραχιαίων μυών, οι οποίοι ενισχύουν την πλάτη χαμηλά. Βέβαια, ένα τέτοιο εξειδικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να το φτιάξει είτε ένας φυσιοθεραπευτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *