Πότε ένα παιδί μπορεί να φάει μανιτάρια;

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν απολαυστικά για εσάς και το μωρό σας.

Ωστόσο πρόκειται για ένα λαχανικό που πρέπει ως γονείς να δώσετε αρκετά μεγάλη προσοχή καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ή σε κάποια αλλεργία.

Ένας μύκητας ανάμεσά μας

Τα μανιτάρια είναι ένας μύκητας. Ένας οργανισμός που τρέφεται με οργανικό υλικό και μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν οπουδήποτε.

Πότε μπορούν να τα φάνε τα παιδιά;

Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας με το πότε μπορούν τα μωρά να φάνε μανιτάρια. Τα μανιτάρια, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να τα καταναλώσουν τα παιδιά μόλις αρχίσουν τις στερεές τροφές. Πολλοί ιστότοποι οργανικής και υγιεινής διατροφής, προτείνουν ωστόσο στους γονείς να περιμένουν τα παιδιά τους να συμπληρώσουν τον 10ο ή τον 12ο μήνα της ζωής τους, πριν εντάξουν στη διατροφή τους τα μανιτάρια.

Διαβάστε Επίσης  Πέντε πρακτικά «μυστικά» για την γκρίνια του παιδιού σας!

Ορισμένα μανιτάρια έχουν περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα. Είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου, φυτικών ινών και σεληνίου.

Αλλεργικοί κίνδυνοι μανιταριών

Ένα μικρό ποσοστό ατόμων μπορεί να είναι αλλεργικό στα μανιτάρια.

Πώς να κάνετε τα μανιτάρια νόστιμα για τα παιδιά σας

Τα μανιτάρια μπορεί να τα απολαύσει κανείς, είτε ως κυρίως γεύμα είτε ως συνοδευτικό σε κάποιο πιάτο. Μπορούν να σοταριστούν, να ψηθούν και να μαγειρευτούν σχεδόν με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε να σκεφτείτε.

Εδώ είναι μερικές ιδέες μαγειρικής ώστε να κάνετε αρεστά τα μανιτάρια στα παιδιά σας:

Σοτάρετε τα μανιτάρια με βούτυρο ή ελαιόλαδο, σκόρδο και λίγο αλάτι. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι, ζυμαρικά ή άλλα λαχανικά όπως σπανάκι και πατάτες.
Ψήστε τα μανιτάρια και βάλτε τα μέσα σε μια τορτίγια με γαλοπούλα ή ψητό κοτόπουλο.
Φτιάξτε μια νόστιμη σάλτσα που αντί για κρέας μέσα θα έχετε ψιλοκομμένα μανιτάρια.
Αντί για γαρίδες ή άλλα λαχανικά, φτιάξτε το ριζότο σας με μανιτάρια.
Ποιο παιδί μπορεί να αντισταθεί σε μια νόστιμη λαχταριστή πίτσα; Σίγουρα κανένα! Για αυτό βάλτε στη σπιτική πίτσα που θα φτιάξετε μανιτάρια και απογειώστε τη γεύση της!
Θυμηθείτε ότι εάν το μωρό ή νηπιάκι σας δεν συμπαθήσει τα μανιτάρια στην πρώτη δοκιμή, απλά πειραματιστείτε και με άλλες συνταγές. Αξίζει να γνωρίσετε το μικρό σας, σε αυτό το γευστικό και πλούσιο σε βιταμίνες λαχανικό!

Διαβάστε Επίσης  Έλλειψη ύπνου και παιδική παχυσαρκία

πηγή: Healthline.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *