Πώς θα ενισχύσετε το φυσικό σας κολλαγόνο

Πώς θα ενισχύσετε το φυσικό σας κολλαγόνο

Το σώμα μας παράγει κολλαγόνο φυσικά, όμως όσο περνούν τα χρόνια η ποσότητά του μειώνεται.

Στην ηλικία των πρώτων -άντα πιθανώς να παρατηρήσουμε την πρώτη γραμμή ή ρυτίδα που ξαφνικά εμφανίζεται στο πρόσωπό μας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά έχουμε φροντίσει το δέρμα μας, περιμένουμε να χάσουμε όγκο σε ορισμένα σημεία, κάτι που είναι φυσιολογικό ως μέρος της διαδικασίας γήρανσης και οδηγεί σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, και συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών:

«Ένας από τους κύριους υπαίτιους της διαδικασίας γήρανσης είναι η απώλεια κολλαγόνου που παρατηρείται καθώς μεγαλώνουμε.

Στην πραγματικότητα, κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 ετών χάνουμε 1-2% του φυσικού κολλαγόνου από το δέρμα μας, δηλαδή του συνδετικού ιστού του σώματός μας. Μέχρι την ηλικία των 40 ετών έχουμε χάσει το 10 με 20% του κολλαγόνου μας και από την ηλικία των 50 το 20-40%. Με λιγότερο κολλαγόνο, το δέρμα μας εμφανίζεται χαλαρό, οι λεπτές γραμμές αρχίζουν να φαίνονται, τα μάγουλα χάνουν τον όγκο τους και αρχίζουν και αυτά να πέφτουν».

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, λοιπόν, να αναπληρώνουμε το χαμένο κολλαγόνο μας, προκειμένου να αντιστρέψουμε ή τουλάχιστον να επιβραδύνουμε αυτές τις προειδοποιητικές ενδείξεις της γήρανσης.

Τα άσχημα νέα είναι ότι απλά η εφαρμογή μιας κρέμας κολλαγόνου δεν αρκεί. Το μέγεθος των μορίων κολλαγόνου σε αυτές τις κρέμες είναι πολύ μεγάλο ώστε να διεισδύσει στους πόρους στο δέρμα μας και να φτάσει να αυξήσει σημαντικά την πυκνότητα του κολλαγόνου.

Διαβάστε Επίσης  Φουσκάλες στα πόδια; Δείτε τι να κάνετε για άμεση ανακούφιση

Τα καλά νέα είναι ότι οι πρόσφατες καινοτομίες στη φροντίδα του δέρματός μας οδήγησαν σε προϊόντα κολλαγόνου και σε θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Ο κύριος Γαϊτάνης παρουσιάζει δυο τρόπους ενίσχυσης του φυσικού κολλαγόνου, που συμβάλλουν άμεσα στη μείωση των ρυτίδων και του χαλαρωμένου δέρματος και ενδείκνυνται και για γυναίκες και για άνδρες.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι η καλύτερη ουσία για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για την αναζωογόνηση και για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, χωρίς να προκαλείται αλλεργική αντίδραση, καθώς το υαλουρονικό είναι φυσικό συστατικό του οργανισμού μας.

«Μεγαλώνοντας το δέρμα μας γίνεται λεπτότερο και πιο αφυδατωμένο. Η ποσότητα του κολλαγόνου και της ελαστίνης στον ιστό του προσώπου μειώνεται και εμφανίζονται ρυτίδες. Το υαλουρονικό οξύ, εμπλουτισμένο με βιταμίνες, εγχέεται (με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας) στο μεσαίο στρώμα του δέρματος» λέει ο πλαστικός χειρουργός Δρ Γαϊτάνης και συνεχίζει: «Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα μόρια του νερού, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και φρεσκάδα στο δέρμα και παράλληλα ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου. Έτσι η επιδερμίδα αναγεννάται και γίνεται πάλι λαμπερή».

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά και η ίδια η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου 6 μήνες. Έχει εφαρμογή σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και μετά τη θεραπεία η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται κανονικά.

Ραδιοσυχνότητες Accent

Άλλη μία ιδανική μη επεμβατική μέθοδος που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και παράλληλα προκαλεί σύσφιξη είναι το Accent ή αλλιώς ραδιοσυχνότητες.

Διαβάστε Επίσης  Η μάσκα προσώπου με αυγό και αβοκάντο

Η λειτουργία του βασίζεται στη θερμότητα. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα να συρρικνωθούν τα λιποκύτταρα, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς λαμπερό και λείο πρόσωπο, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη.

Σύμφωνα με τον κύριο Απόστολο Γαϊτάνη, η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) επαναλαμβάνεται κάθε μία εβδομάδα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 3-4 συνεδρίες. Είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μετά την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Οι περιοχές του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί το Accent είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στα μάγουλα, με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη.

«Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα είναι στο προγούλι, όπου συρρικνώνει το λίπος και βελτιώνει την επιδερμική χαλάρωση» επισημαίνει ο ειδικός.

Τέλος, εφαρμόζεται και στην περιοχή του λαιμού, όπου το δέρμα εκεί είναι αρκετά λεπτό και λόγω του ότι βρίσκεται συχνά εκτεθειμένο στον ήλιο, εμφανίζεται ζαρωμένο και χαλαρωμένο.

Δυναμικός συνδυασμός θεραπειών

Η μεσοθεραπεία μπορεί άνετα να συνδυαστεί με τις ραδιοσυχνότητες. Με αυτόν τον τρόπο διεγείρονται δυναμικά οι ινοβλάστες και η ελαστίνη, επιτυγχάνοντας ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα σύσφιξης και ενυδάτωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *