Ράικου: Ο «Ρασπούτιν» με ύφος «νταβατζή» με πίεζε να ασκήσω ποινικές διώξεις!

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς καταγγέλλει παρεμβάσεις στο έργο της – Βαριές κατηγορίες για πολιτικό που απαιτούσε «την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση δικογραφιών» ή αξίωνε συγκεκριμένες διέωξεις «και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν» –

Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου, λένε συνεργάτες της Ελένης Ράικου
Κύκλοι της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου με αφορμή ψευδές δημοσίευμα, όπως το χαρακτηρίζουν, της εφημερίδας «Documento», κάνουν λόγο για άνοιγμα αυλαίας αποκαλύψεων για τις παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο το οποίο «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι εκφράζουν την βεβαιότητα ότι θα ανοίξουν και άλλα στόματα δικαστών οι οποίοι δέχθηκαν παρεμβάσεις στο έργο τους.

Αναλυτικότερα, οι κύκλοι της Ελένης Ράϊκου, επισήμαιναν ότι «αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

Διαβάστε Επίσης  Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τους συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Συνεχίζουν, ότι «και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου».

Ακόμα, δεν έκρυβαν οι ίδιοι κύκλοι, την βεβαιότητα ότι «με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου».

Ενδεικτικό της ενόχλησης, αλλά και της δέσμευσης είναι αναφορά στην λαϊκή παροιμία: “Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται”.

Διαβάστε Επίσης  Αργολίδα: 17χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *