Αυξημένο επίδομα θέρμανσης προανήγγειλε ο Φλαμπουράρης

Την εκτίμησή του ότι τα αδύναμα οικονομικά στρώματα δεν θα επωμιστούν την αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, διότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει αυξημένο επίδομα θέρμανσης, εξέφρασε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι βάσει των σημερινών στοιχείων, δεν υπάρχει ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας «έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις δοκιμασίες αντοχής».

Αναφορικά με το θέμα των κόκκινων δανείων, ο κ. Φλαμπουράρης εκτιμά ότι «δεν είναι αμελητέο και χρήζει αντιμετώπισης». «Είμαι σίγουρος ότι με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες επεξεργαζόμαστε, θα βελτιωθούν τα μεγέθη που θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση των τραπεζών», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης  Πώς φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι από όλους τους δείκτες της οικονομίας προκύπτει ότι δεν απαιτείται πλέον περικοπή των συντάξεων, ενώ αποκαλύπτει πως εντός των επόμενων εβδομάδων η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή προς νομοθέτηση τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους.

Σε ερώτηση για την πορεία της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ υπογραμμίζει ότι παραμένει έντιμη και πως η Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί το πεδίο δοκιμασίας, «είναι τόσο φανερά επωφελής και σύμφωνη με τη λογική, που απονομιμοποιεί φανατικές αναγνώσεις».

Διαβάστε Επίσης  Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018: Πότε κάνουν «πρεμιέρα»

Τέλος, σχολιάζει την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με στίχους από το ποίημα «Η πόλις» του Καβάφη: «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες», προσθέτοντας ότι τον εκτιμά πάρα πολύ, αλλά δεν περίμενε ότι θα αντιδρούσε με αυτό τον τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση