Τραμπουκισμός αστυνομικού σε ηλικιωμένη πρόσφυγα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με την ανάρμοστη συμπεριφορά ένστολου σε ηλικιωμένη.

«Άι γ@@@@! Άι γ@@@@! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα στο βάλω στον κ@@@ αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!», ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός σε ηλικιωμένη πρόσφυγα, προτού της αρπάξει και πετάξει το μπαστούνι που κρατά.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε ενώ η γιαγιά περίμενε στην ουρά του καμπ της Μόριας για να πάρει φαγητό και οι μερίδες τελείωσαν προτού προλάβει να πάρει μία.

Διαβάστε Επίσης  Φωτιά στη Φυλή: Δραματικές ώρες για τους κατοίκους – 112 για εκκένωση του οικισμού Πανόραμα – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Δεν είναι ο μόνος αστυνομικός στο σημείο, αφού συνάδελφοί του βρίσκονται παρόντες χωρίς να αντιδρούν. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο, ανακλήθηκαν από τις Υπηρεσίες τους, ενώ ο «πρωταγωνιστής» τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, να επιδεικνύουν απρεπή συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου, Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη (2/8/2023 ) στην Αττική

Παράλληλα, σε βάρος των συγκεκριμένων αστυνομικών διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους αστυνομικούς, που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή, τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ το αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι άλλοι τρεις θα εξεταστεί, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, άμεσα στο πλαίσιο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *