Κόλπα για να προλάβετε την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο

 

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, η επιδερμίδα σας θα μοιάζει νεότερη, ομορφότερη, πιο φυσική και δεν θα δημιουργήσει ρυτίδες (ειδικά όχι πρόωρες, γιατί οι πρόωρες ρυτίδες δεν σημαίνουν πως μεγαλώσατε αλλά πως παραμελείτε την υγεία του δέρματός σας):

Φροντίστε την επιδερμίδα του προσώπου: Μία φορά την εβδομάδα κάντε βαθύ καθαρισμό, και κάντε πιο απλούς καθαρισμούς κάθε νύχτα, για να αποτρέψετε την συσσώρευση τοξινών από τον καπνό, τα καλλυντικά κλπ.

Το πρωί, εφαρμόστε ενυδατικά προϊόντα για να προστατέψτε το δέρμα σας τουλάχιστον για λίγες ώρες. Διαλέξτε μια φυσική σπιτική κρέμα, σαπούνια και φυσικά προϊόντα και χρησιμοποιήστε τα καθημερινά.

Προσοχή στη διατροφή σας: Όλα όσα τρώτε επηρεάζουν το δέρμα σας. Υπάρχουν τροφές που προλαβαίνουν τα σημάδια του χρόνου, όπως όσες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C (ειδικά τα εσπεριδοειδή), αφού ενισχύουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Υπάρχουν επίσης τα γνωστά αντιοξειδωτικά, όπως το σπανάκι, η ντομάτα, το μπρόκολο, το αβοκάντο, τα σταφύλια κ.α.

Διαβάστε Επίσης  Η τέλεια μάσκα σύσφιξης για να εξαφανίσετε το προγούλι

Αποφύγετε τις απότομες αυξομειώσεις βάρους. Έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σας. Εάν προσπαθείτε να χάσετε ή να βάλετε κιλά, τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν σταδιακά, ακόμα και για το δέρμα σας και για να κρατήσουν σε βάθος χρόνου. Όταν παχαίνετε ή αδυνατίζετε, το δέρμα χάνει την φυσική του ελαστικότητα, αφού τεντώνεται ή χαλαρώνει, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων.

Προστατέψτε το δέρμα σας από την υπέρυθρη ακτινοβολία του ηλίου: Η επιδερμίδα υποφέρει όταν είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, ειδικά στο πρόσωπο, μιας που δέχεται τις ακτίνες του ηλίου όλο τον χρόνο. Δέχεται καθημερινά την επίθεση των υπέρυθρων ακτινοβολιών, που το βλάπτουν ιδιαίτερα. Εάν δεν θέλετε να αποκτήσετε πρόωρες ρυτίδες, προσπαθήστε να μην βγαίνετε πολύ στον ήλιο και όταν το κάνετε, μην ξεχνάτε να φοράτε κάποιο καλό αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα προσώπου για σύσφιξη και ενυδάτωση με μπύρα

Κόψτε το κάπνισμα: Η πρόωρη γήρανση είναι ένα από τα αμέτρητα προβλήματα υγείας που προκαλεί το τσιγάρο. Ο καπνός του είναι πολύ επικίνδυνος για το δέρμα επειδή περιέχει βλαβερές τοξίνες. Οι καπνιστές έχουν πάντα δέρμα κακής ποιότητας, με θολή όψη και περισσότερες ρυτίδες. Σαν να μη φτάνει αυτό, η κίνηση των χειλιών όταν εισπνέετε το τσιγάρο προκαλεί ρυτίδες γύρω από τα χείλη.

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *