Φυσικές, σπιτικές συνταγές εναντίον των ρυτίδων

Μερικοί τυχεροί δεν έχουν ρυτίδες πριν από τα εξήντα τους, αλλά δεν είμαστε όλοι τόσο τυχεροί. Ναι, η κληρονομικότητα έχει ένα μερίδιο ευθύνης για την εμφάνιση της επιδερμίδας σας, αλλά όχι ολόκληρη.

Ευθύνονται επίσης η ατμόσφαιρα στο μέρος που ζείτε, το περιβάλλον, η διατροφή σας, το πόσο γυμνάζεστε, οι συνήθειές σας και πολλά άλλα. Δεν υπάρχουν θαυματουργές και μυστικές συνταγές, όσα και αν σας λένε οι διαφημιστές για τις κρέμες προσώπου. Υπάρχουν όμως υγιείς συνήθειες και διαδικασίες που θα βελτιώσουν τη συνολική εμφάνισή σας.

Φυσικές, σπιτικές συνταγές εναντίον των ρυτίδων

Ανακατέψτε μαγιά μπύρας με νερό και γιαούρτι ή φύτρο σίτρου. Απλώστε το μείγμα στις γραμμές έκφρασής σας. Αφού το αφήσετε να στεγνώσει, ξεπλύνετε.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να εξαφανίσετε την ψαλίδα για πάντα

Εφαρμόστε απαλά καστορέλαιο στις ρυτίδες των ματιών, για να καταπολεμήσετε το λεγόμενο πόδι της χήνας, δηλαδή τις ρυτίδες της περιοχής αυτής.

Κάντε απαλό μασάζ στις ρυτίδες καθημερινά με έλαιο από αβοκάντο ή βούτυρο κακάο.

Κόψτε αρκετά λευκά σταφύλια στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους. Απλώστε τα στο στόμα και τα μάτια. Αφήστε τον χυμό να στεγνώσει προτού εφαρμόσετε μέικ απ. Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε στο μπλέντερ τα σταφύλια και να εφαρμόσετε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε μετά από 20 λεπτά εφαρμογής.

Ανακατέψτε δύο κουταλιές μηλόξιδο, τρεις κουταλιές μέλι και μισή κουταλιά γύρη μέλισσας, Βρέξτε καλά το πρόσωπο με χλιαρό νερό (μην ξεχνάτε τον λαιμό) και αλείψτε το με αυτό το μείγμα. Αφήστε το να ενεργήσει για πέντε λεπτά και ξεπλύνετε.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα προσώπου με καφέ, για ευαίσθητο δέρμα

Φτιάξτε μια σπιτική αντιρυτιδική κρέμα με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, μισή κουταλιά βούτυρο κακάο, μία κουταλιά κερί μέλισσας και δύο κουταλιές ροδόνερο. Πρώτα, ζεστάνετε το κερί, το λάδι και το βούτυρο σε μπεν-μαρί. Όταν λιώσουν, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.

Προσθέστε το ροδόνερο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μοιάζει σαν ζύμη. Εφαρμόστε το βράδυ στα σημεία που έχουν πρόωρες ρυτίδες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *