«Θεωρούμε ότι το κρανίο είναι της Αγγελικής», λένε συγγενείς της 26χρονης

Πεπεισμένοι ότι το κρανίο που βρέθηκε στη βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας, ανήκει στην Αγγελική Πεπόνη είναι οι συγγενείς της κοπέλας που εξαφανίστηκε στις 17 Ιουνίου 2010 και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Όπως είπε στο star.gr άτομο από το συγγενικό της περιβάλλον, αμέσως μόλις έμαθε για το μακάβριο εύρημα, πήγε στην αστυνομία και ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA για να διαπιστωθεί αν ανήκει στην Αγγελική.

«Μόλις ακούσαμε ότι βρέθηκε το κρανίο στη συγκεκριμένη περιοχή πιστέψαμε ότι είναι της Αγγελικής, γιατί δε γίνεται να έχει εξαφανιστεί ένας άνθρωπος οχτώ χρόνια και να μην έχει βρεθεί τίποτα», είπε.

Ήδη η οικογένεια έχει δώσει δείγμα DNA, το οποίο έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας στην Αθήνα και περιμένουν πλέον τα αποτελέσματα.

«Εμείς πιστεύαμε από την αρχή ότι η Αγγελική ήταν νεκρή, ότι πρόκειται για δολοφονία. Πιστεύαμε ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ο ένοχος, αλλά δυστυχώς δεν τιμωρήθηκε κανείς και μέχρι τώρα δεν έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας βασανίζουν», τόνισε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι γνωρίζει πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνεχίζει τη ζωή του κανονικά, ενώ οι ίδιοι ανεβαίνουν έναν Γολγοθά.

«Θέλουμε να τον δούμε όπως του αξίζει, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής», είπε.

Όπως τόνισε υπήρχε περίπτωση να είναι ζωντανή τόσα χρόνια και να μην έχει επικοινωνήσει τουλάχιστον με τη μητέρα της.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

«Είχε πολύ καλές σχέσεις με τα αδέλφια και ειδικά με τη μητέρα της. Είχε αμέριστη συμπαράσταση σε όσα προβλήματα αντιμετώπιζε, δεν υπήρχε περίπτωση να εξαφανιστεί έτσι, το σπίτι της ήταν το λιμανάκι της», είπε.

Μπορεί όμως από την αρχή η οικογένεια να πίστεψε ότι η Αγγελική έχει δολοφονηθεί, όμως τα τελευταία αυτά χρόνια που δεν έχει βρεθεί η σορός της ήταν εφιαλτικά.

«Η μητέρα της είναι ένα ψυχολογικό ράκος, κάθε μέρα μιλά για την Αγγελική. Τώρα που έμαθε ότι βρέθηκε το κρανίο και μπορεί να ανήκει σε εκείνη το μόνο που είπε ήταν “μακάρι, για να μπορέσω να της κάνω ένα τρισάγιο και να τη βάλω μαζί με τον μπαμπά της”», είπε στο star.gr πρόσωπο της οικογένειας.

Αν τελικά αποδειχθεί ότι όντως το κρανίο ανήκει στην Αγγελική, η υπόθεσή της θα ανοίξει και πάλι και η οικογένεια θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

«Θέλουμε δικαίωση, να βρεθεί ο ένοχος, να μάθουμε τι συνέβη, να μπορέσει να ησυχάσει η ψυχή της», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί ένα άτομο για την εξαφάνιση της 26χρονης, το οποίο όμως δήλωνε ότι δεν έχει καμία σχέση.

Διαβάστε Επίσης  Ρεύμα : Μόνο σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά οι επιδοτήσεις

Ο ίδιος είχε πει στις αρχές ότι η κοπέλα είχε φύγει από το σπίτι του με τα πόδια και θα έκανε οτοστόπ για να επιστρέψει στο δικό της. Από εκείνη τη στιγμή όμως χάθηκαν τα ίχνη της. Όπως ισχυρίστηκε στις αρχές πιθανόν η κοπέλα να έφυγε στην Αλβανία, ενώ ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει παραδεχθεί καμία ανάμειξη στην εξαφάνιση της κοπέλας.

Αρχικά πάντως είχε φυλακιστεί για έκθεση της Αγγελικής σε κίνδυνο, έγινε Εφετείο όμως και τελικά αθωώθηκε και αποφυλακίστηκε το 2014.

Πού βρέθηκε το κρανίο στην Πρέβεζα

Το κρανίο που πυροδότησε νέες εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της Αγγελικής Πεπονή βρέθηκε στην είσοδο της ΒΙΠΕ από την πλευρά της Εθνικής Οδού και συγκεκριμένα στην αρχή της τάφρου μετά τον δρόμο.

Το ανθρώπινο μέλος, από το οποίο λείπει η κάτω γνάθος ανήκει σε γυναίκα και εντοπίστηκε σε ερημική, βαλτώδη περιοχή.

Παρά τη λεπτομερή έρευνα που διενεργήθηκε στο σημείο, δε βρέθηκαν άλλα ευρήματα – μέλη ανθρώπινου σώματος.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές, τα ευρήματα του ιατροδικαστή, καθηγητή κ. Βουγιουκλάκη που διεξάγει την ιατροδικαστική εξέταση, συνάδουν με κρανίο νεαρής γυναίκας, ενώ ο χρόνος θανάτου τοποθετείται πριν από περίπου 10 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *