Προετοιμάστε το παιδί για το νέο μέλος

Όταν είστε έγκυος και περιμένετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας, τα άλλα παιδιά πρέπει να προετοιμαστούν για τις νέες συνθήκες και για το ότι τώρα θα μοιράζονται την αγάπη και την προσοχή σας.

Είναι πολύ σημαντικό να τους μιλάτε για το αδερφάκι τους, πάντα σε αναλογία με την ηλικία και το επίπεδο αντίληψής του.

Αν το παιδί είναι αρκετά μικρό, μπορείτε να συνδυάσετε τη γέννηση με ένα άλλο σημαντικό γεγονός, όπως κάποια γενέθλια, ώστε να μπορέσει να το καταλάβει.

Διαβάστε Επίσης  Πανάδες στην εγκυμοσύνη: Ο φυσικός τρόπος για να τις εξαφανίσεις μια για πάντα!

Πριν τον τοκετό, διαβάστε στο παιδί ιστορίες για μωρά. Δείξτε του φωτογραφίες με μία οικογένεια που μεγαλώνει. Αφήστε το μωρό να αγγίξει την κοιλίτσα σας και να νιώσει το μωρό να κλωτσάει. Τέλος, εντάξτε το παιδί στις προετοιμασίες για τον ερχομό του μωρού στη διακόσμηση.

Ακόμα καλύτερα, δώστε την ευκαιρία στο παιδί να περάσει χρόνο με μωρά φίλων ή συγγενών και φροντίστε να έχει καλές κοινωνικές σχέσεις με άλλα παιδιά ώστε να μάθει σταδιακά να παίζει και να μοιράζεται τα πράγματά του με το αδερφάκι του.

Όσο θα διαρκέσει η διαμονή σας στο νοσοκομείο, ενημερώστε το παιδί από πριν για την κατάσταση και για το ποιος θα αναλάβει τη φροντίδα του. Είναι σημαντικό να μιλάτε μαζί του καθημερινά και να σιγουρευτείτε ότι έχει τις ίδιες ρουτίνες με πριν.

Διαβάστε Επίσης  Ποια είναι τα οφέλη των ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αφού γεννηθεί το μωρό, πάρτε αγκαλιά το παιδί με το που θα φτάσετε στο σπίτι ώστε να μην νιώσει ότι αδιαφορείτε και φέρτε μαζί ένα δωράκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *