Αλλάζουν όλα με την αστυνόμευση – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Αλλάζουν όλα με την αστυνόμευση – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.
 προβλέπει το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ένα εντελώς νέο σύστημα αστυνόμευσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο. Η ΕΛ.ΑΣ. αλλάζει σε φιλοσοφία και σε πρακτικό επίπεδο τον τρόπο περιπολιών και γενικότερης αστυνόμευσης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη νέα μορφή εγκληματικότητας αλλά και την πάγια επιθυμία του πολίτη να βλέπει περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο.

Οι βασικοί άξονες του νέου σχεδίου είναι μόνιμες περιπολίες εποχούμενες από τα κατά τόπους τμήματα, αλλαγή του ωραρίου των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αλλαγή του ωραρίου βαρδιών των αστυνομικών.

Η βασική αρχή του νέου σχεδιασμού είναι η εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου να υπάρχει πάγια και μόνο για περιπολίες συγκεκριμένος αριθμός περιπολικών σε κάθε τμήμα και θα απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέραν της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Διαβάστε Επίσης  «Αυτός είναι ανεμβολίαστος, άστον να ψοφήσει»! Ακούστηκε αυτό το πράγμα σε ελληνικό νοσοκομείο; (video)

Μάλιστα, οι ημερήσιες, πάγιες βάρδιες των περιπολικών θα είναι προσβάσιμες μέσω ενός online συστήματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ακόμα και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Το σχέδιο των πεζών περιπολιών που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα άρχισε να αποδίδει τουλάχιστον για την εφαρμογή του στο Πεδίον του Άρεως, πάρα το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πως το πρόβλημα μεταφέρθηκε στους παράλληλους και κάθετους δρόμους γύρω από το πάρκο.

Το σχέδιο τώρα προβλέπει επέκταση του συγκεκριμένου σχεδίου αλλά οι περιπολίες των αστυνομικών δεν θα σταματούν τα μεσάνυχτα.

Το ωράριο θα διαμορφώνεται έτσι ώστε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα να υπάρχουν πεζές περιπολίες στο κέντρο με εντολές, όμως, για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών.

Διαβάστε Επίσης  Η γη της ελιάς, επεισόδια 86- 87- 88- 89- 90

Τέλος, έχει δοθεί εντολή να πάψει να λήγει το νυχτερινό ωράριο όλων των υπηρεσιών τάξης της ιδιά ώρα.

Όπως είχε παρατηρηθεί, ειδικά με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, κάποιοι εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι βάρδιες άλλαζαν ανάμεσα στις 5.30 με 06.00 το πρωί.

Έτσι, το νυχτερινό ωράριο θα τροποποιηθεί και θα γίνεται η αλλαγή σε διαφορετικές ώρες.

Το σύστημα αυτό αστυνόμευσης θα επεκταθεί και στις πόλεις της επαρχίας ενώ ήδη έχουν γίνει η τελικές συσκέψεις με τους Γενικούς σε όλη την Ελλάδα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *