Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του επικεφαλής της Ιντερπόλ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του επικεφαλής της Ιντερπόλ Μενγκ Χονγκγουέι. Ο οργανισμός ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία, ενώ ακόμη αγνοείται η τύχη του.

«Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στην Γενική Γραμματεία της Ιντερπόλ στην Λυών, η Γαλλία παρέλαβε την παραίτηση του κ. Μενγκ Χονγκγουέι ως προέδρου της Ιντερπόλ με άμεση ισχύ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Γιάνγκ θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι τον διορισμό νέου προέδρου κατά την σύνοδο του οργανισμού στο Ντουμπάι, στις 18-21 Νοεμβρίου, διευκρινίζεται.

Παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται ο Μενγκ Χονγκγουέι.

Τα ανησυχτικά μηνύματα στη σύζυγό του πριν την εξαφάνιση

H σύζυγος του επικεφαλής της Ιντερπόλ, η οποία δήλωση την εξαφάνισή του στις Αρχές, εκφράζει φόβους για την ασφάλειά του.

Διαβάστε Επίσης  Μαύρο πιπέρι – Όσο απλό.. Τόσο θαυματουργό

Η σύζυγός του, που ζει στη Λυόν της Γαλλίας, όπου εδρεύει και η Ιντερπόλ, επικοινώνησε με την αστυνομία λέγοντας πως έχει χάσει τα ίχνη του από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και ο Μενγκ ταξίδεψε στην Κίνα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την άφιξή του στην ασιατική χώρα, ο Μενγκ Χονγκγουέι έστειλε στην σύζυγό του ένα πρώτο sms: «Περίμενε τηλεφώνημά μου». Και στην συνέχεια ένα δεύτερο μήνυμα αποτελούμενο μόνο από ένα emoticon που απεικονίζει ένα μαχαίρι.

Η σύζυγός του ετέθη υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της.

Διαβάστε Επίσης  Τρώτε σκόρδο: Καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοήθων όγκων

Η έρευνα της Κίνας εναντίον του

Νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγεται έρευνα εναντίον του για «παραβιάσεις του νόμου».

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι κινεζικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνα κατά του Χονγκγουέι.

Ο Μενγκ Χονγκγουέι «αποτελεί αντικείμενο έρευνας διότι θεωρείται ύποπτος για παραβίαση του νόμου», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Επιτροπής Πειθαρχικού Ελέγχου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς του κρατικών αξιωματούχων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, μετά τις ανακοινώσεις από πλευράς Κίνας, τόνισε ότι έχει άγνοια για την έρευνα εις βάρος του Μενγκ Χονγκγουέι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *