Απλά κόλπα για να διατηρείτε τις κατσαρόλες σαν καινούργιες

Απλά κόλπα για να διατηρείτε τις κατσαρόλες σαν καινούργιες

Τα παρακάτω κόλπα μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα αν οι κατσαρόλες σας δεν είναι πολύ γρατζουνισμένες, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω φθορά τους. Διαφορετικά, για να αποφύγετε τα προβλήματα, είναι καλύτερο να τις πετάξετε.

Κατσαρόλες σαν καινούργιες γίνεται; Τα τηγάνια και οι κατσαρόλες σας είναι οι καλύτεροι φίλοι σας στην κουζίνα. Όμως η τακτική χρήση μπορεί να τα κάνει να φθαρούν σιγά-σιγά.

Τα φαγητά καίγονται και κολλάνε, οι κατσαρόλες εμφανίζουν γρατζουνιές και όλα αυτά επηρεάζουν την ποιότητα του φαγητού που μαγειρεύετε.

Δεν έχει σημασία αν είναι πήλινες, κεραμικές, από Teflon ή μαντεμένιες. Όλες οι κατσαρόλες έχουν μια ορισμένη διάρκεια ζωής, ανάλογα με το πώς τις μεταχειρίζεστε και το πώς τις φροντίζετε.

Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι, αν μια κατσαρόλα έχει πάθει μεγάλη ζημιά, μπορεί να απελευθερώνει τοξίνες στο φαγητό που μαγειρεύετε.

Είναι σημαντικό να τις προσέχετε όταν τις χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε Επίσης  Δες τι να κάνεις αν έχει πήξει η μάσκαρά σου

Παρ’όλα αυτά, δεν είναι κακό να γνωρίζετε μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να τις διατηρείτε σε καλή κατάσταση.

Δεν πειράζει αν λίγη σάλτσα καεί ή αν προσέξετε μετά το μαγείρεμα του ρυζιού ότι έχει κολλήσει λίγο στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.

Με καλό καθάρισμα και επαρκή φροντίδα μπορείτε να διατηρείτε τις κατσαρόλες σας σαν καινούργιες. Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε πώς.

Κατσαρόλες σαν καινούργιες με το κόλπο του αλατιού και της πατάτας
Αυτό μπορεί να εκπλήξει πολλούς από εσάς, όμως για να καθαρίσετε μια καμμένη κατσαρόλα, το μόνο που χρειάζεστε είναι αλάτι και μια πατάτα.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τις πολλές χρήσεις του αλατιού στον καθαρισμό του σπιτιού. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό προϊόν.

Πέρα από το ότι είναι οικονομικό, μπορεί να απομακρύνει τη βρωμιά και την υγρασία, ενώ απολυμαίνει και φρεσκάρει διάφορα είδη επιφανειών.

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό μιας κατσαρόλας με πατάτα, δεν είναι τυχαίο. Οι πατάτες σε συνδυασμό με το αλάτι δρουν ως εξαιρετικά «απολεπιστικά”, ικανά να ανανεώνουν την επιφάνεια του μαγειρικού σκεύους. Τα λίπη αφαιρούνται εύκολα και όλα μένουν πεντακάθαρα.

Διαβάστε Επίσης  Άλατα Τέλος: Το πάμφθηνο υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι, υπόσχεται να τα εξαφανίσει μια καλή από το νεροχύτη σας

Προσέξτε τι πρέπει να κάνετε.

 

Τι χρειάζεστε

1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι (12 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του τσαγιού ελαιόλαδο (5 γραμμάρια)
1 πατάτα

Τι πρέπει να κάνετε

Πρώτα επιλέγετε την πατάτα σας (διαλέξτε μία που έχει αρχίσει να «χαλάει”) και κόψτε τη στη μέση.
Σκουπίστε την κατσαρόλα για να απομακρύνετε την τροφή ή τη σάλτσα που έχει μείνει και ρίξτε μέσα σε αυτή το χοντρό αλάτι.
Τώρα, χρησιμοποιώντας τη μισή πατάτα, αρχίστε να τρίβετε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας με κυκλική κίνηση.
Τέλος χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο για να προστατέψετε την επιφάνεια της κατσαρόλας μέχρι την επόμενη χρήση της. Αυτό δεν αποτυγχάνει ποτέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *