Σε εξέλιξη η πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη η πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι συνταξιούχοι Αθήνας και Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές συντάξεων και τα μέτρα που πλήττουν τα εισοδήματά τους.

Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν από την πλατεία Κοτζιά κατευθυνόμενοι προς το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, διεκδικούν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στις συντάξεις, κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ, πάγωμα του αφορολόγητου και των περικοπών ΕΚΑΣ, οικογενειακών επιδομάτων και συντάξεων χηρείας.

Διαβάστε Επίσης  Στους -10 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής στα βόρεια της χώρας

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι συνεργαζομένες συνταξιουχικές οργανώσεις: «Οι μαχητικές μας αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο σε όλη τη χώρα σε έναν ασίγαστο μαραθώνιο αγώνα, είναι παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το δίκαιο αγώνα μας και να βάλουμε φραγμό στη νέα λαίλαπα που έρχεται. Στο νέο σφαγιασμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με το νόμο Κατρούγκαλου, την κατάργηση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας, τη μείωση του αφορολόγητου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *