Δικηγόρος Ζακ Κωστόπουλου: Μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου βρέθηκαν αποτυπώματά του

Δικηγόρος Ζακ Κωστόπουλου: Μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου βρέθηκαν αποτυπώματά του

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειάς του 33χρονου στην ΕΡΤ, αποτυπώματά του βρέθηκαν μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος -στοιχείο, το οποίο φαίνεται να καταρρίπτει την εκδοχή του κοσμηματοπώλη ότι μπήκε για να κλέψει.

Η Αν. Παπαρρούσου εστιάζοντας στα ευρήματα από το έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών το οποίο στάλθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (26 Σεπτεμβρίου 2018) και πλέον αποτελεί μέρος της δικογραφίας επεσήμανε πως ταυτίστηκε «ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στην εξωτερική επιφάνεια γυάλινης πόρτας εισόδου του κοσμηματοπωλείου με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του θανόντα Κωστόπουλου Ζαχαρία».

«Επίσης, ταυτίστηκαν δύο τμήματα δακτυλικών αποτυπωμάτων του κοσμηματοπώλη, τα οποία βρέθηκαν σε επιφάνεια πάγκου τοποθέτησης κοσμημάτων εντός του κοσμηματοπωλείου. Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο κοσμηματοπωλείο στις 21 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν τμήματα αποτυπωμάτων που «παραμένουν ανόμοια με τα αποτυπώματα των ανωτέρω, ενώ τμήμα αποτυπώματος που εντοπίστηκε στην επιφάνεια κορνίζας, η οποία αποτελεί πειστήριο, είναι ανόμοιο με τα αποτυπώματα των ανωτέρω» δήλωσε.

Διαβάστε Επίσης  Έρωτας Φυγάς: Ο Μάρκος σπάει στο ξύλο τον Φίλιππο

Σχολιάζοντας το νέο βίντεο που δημοσιεύθηκε και δείχνει τον Ζακ Κωστόπουλο λίγη ώρα πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο, η δικηγόρος της οικογένειάς του είπε πως οι δύο άνδρες που διακρίνονται να εμποδίζουν τον 33χρονο να μπει στο κατάστημα. «Φαίνεται να παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, καταγράφονται πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοποίησης του θανόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν και τα δεδομένα θα αναλυθούν περισσότερο ως προς τα πρόσωπα που συμμετέχουν, θα πρέπει τα άτομα αυτά να αναζητηθούν, να ταυτοποιηθούν και να καταθέσουν στον ανακριτή» ανέφερε συμπληρώνοντας πως πλέον έχει πλέον έχει καταρριφθεί το αρχικό σενάριο περί ληστείας, κλοπής ή οποιασδήποτε άλλης επιθετικής ενέργειας.

Διαβάστε Επίσης  ΥΠΑΝ: Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου

Απεναντίας, «αναδύεται μια άλλη πραγματικότητα μάλλον εκφοβισμού του, η οποία θα αναλυθεί από κάθε λεπτομέρεια», επεσήμανε αναφερόμενη σε κατάθεση μάρτυρα στον ανακριτή ότι ο Ζακ φώναξε «βοήθεια» και σε ακόμη μία μαρτυρία υπαλλήλου παρακείμενου καταστήματος, που περιγράφει παρόμοιο περιστατικό με το συγκεκριμένο βίντεο.

«Η διερεύνηση της υπόθεσης προχωράει περίεργα αργά», δήλωσε η δικηγόρος.

«Δεν έχουμε τα δεδομένα που θα έπρεπε να είχαμε, όπως συμβαίνει σε όλες τις δικογραφίες» είπε και κατέληξε, θέτοντας το εξής ερώτημα: «Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κι άλλα βίντεο. Το θέμα είναι ποιος τα έχει και γιατί δεν τα εισφέρει στην ανάκριση, προκειμένου να έχουμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *