3 σπιτικά σιρόπια για να απαλλαγείτε από τον βήχα

cough

δυνητικά επιβλαβείς και δεν αντιμετωπίζουν ικανοποιητικά τα συμπτώματα σε σύγκριση με σπιτικά σιρόπια. Φτιάξτε το δικό σας μείγμα!

Υπάρχουν δύο είδη βήχα, ανάλογα με την ύπαρξη εκκρίσεων ή μη: ο ξηρός, ή μη παραγωγικός βήχας που δεν έχει φλέματα και ο υγρός και παραγωγικός που έχει φλέματα. Δείτε πως μπορείτε να μειώσετε τα συμπτώματά τους:
Σιρόπι με μέλι, κρεμμύδι και σκόρδο
Γιατί: Το μέλι, το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι όλα φυσικά αντιμικροβιακά. Το μέλι, επίσης, δρα και ως μαλακτικό, που σημαίνει ότι χαλαρώνει τον ξηρό βήχα και μαλακώνει το λαιμό. Τέλος, τα βότανα όπως φασκόμηλο, θυμάρι ή ρίγανη έχουν ακόμα περισσότερα αντιμικροβιακά οφέλη.
Η συνταγή: Αναμείξτε μισό φλιτζάνι μέλι και μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέσθε ένα ολόκληρο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο. Ρίξτε λίγο φασκόμηλο, θυμάρι ή ρίγανη και αφήστε τα όλη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο σας. Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε όλη τη νύχτα για το σιρόπι, σιγοβράστε το μείγμα για πέντε έως 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Παρά το γεγονός ότι θα χάσετε σε ποσότητα από τις αντιμικροβιακές ιδιότητες, θα ανακουφιστείτε πριν πέσετε για ύπνο.
Αφέψημα από θυμάρι
Γιατί: Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για τον βήχα και τον πονόλαιμο.
Η συνταγή: Για να κάνετε ένα αφέψημα ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι (αποξηραμένο) σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το για 10 λεπτά, στραγγίξτε το και πιείτε το.
Τσάι μαύρου πιπεριού
Γιατί: Στην αγιουρβεδική ιατρική το πιπέρι χορηγείται παραδοσιακά ως βοήθημα σε αναπνευστικές παθήσεις και για ανακούφιση από το βήχα και τα συμπτώματα του κρυολογήματος όπως ο πονόλαιμος. Το μαύρο πιπέρι έχει ήπια βακτηριοκτόνο δράση και διεγείρει την κυκλοφορία και τη ροή βλέννας. Το μέλι ανακουφίζει από το βήχα επειδή έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Η συνταγή: Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι και γεμίστε το με βραστό νερό. Αφήστε το για ένα τέταρτο. Αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη για τον παραγωγικό βήχα.

Το μυστικό

Επισκεφτείτε τον γιατρό αμέσως αν ο βήχας σας διαρκεί περισσότερο από 3 εβδομάδες, ξαφνικά έχετε φλέματα ή βήχετε πιο συχνά, νιώθετε δύσπνοια, πόνο στο στήθος ή έχετε άλλα συμπτώματα, έχετε κάποια καρδιολογική ή πνευμονολογική πάθηση, (μπορεί να σχετίζεται με το βήχα).

http://omorfamystika.gr/

Διαβάστε Επίσης  8 δερματοπάθειες του καλοκαιριού και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *