Πιείτε γάλα για γερά κόκαλα και γερή… μνήμη

Πιείτε γάλα για γερά κόκαλα και γερή… μνήμη

Πιείτε γάλα για γερά κόκαλα και γερή… μνήμη

Το γάλα ανήκει στην κατηγοριών των πιο πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφώνκαι είναι η
πρώτη τροφή του ανθρώπου. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι πρέπει να πίνουμε γάλα για να έχουμε γερά κόκαλα αλλά οι επιστήμονες από την Αμερική  τονίζουν την αξία του γάλακτος στη διατήρηση της καλής μνήμης.
Πιο συγκεκριμένα, τρία ποτήρια γάλα την ημέρα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο εκδηλώσεως νευρολογικών παθήσεων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.
Σε μελέτη που έγινε σε 60 ηλικιωμένους εθελοντές, το γάλα φαίνεται να ενισχύει μια φυσική αντιοξειδωτική ουσία που λέγεται γλουταθειόνη στον εγκέφαλο υγιών, ηλικιωμένων ανθρώπων. Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να περιορίσει τις βλάβες που προκαλούνται στα κύτταρα του εγκεφάλου από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, μία ομάδα έντονα δραστικών μορίων, που παράγονται ως υποπροϊόντα του μεταβολισμού. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες συμβάλλουν στην αδρανοποίηση αυτού του οξειδωτικού στρες.

Διαβάστε Επίσης  Τα 3+1 μυστικά της διατροφής της Kate Middleton

Το εύρημα αυτό είναι σημαντικό, διότι είναι γνωστό ότι το οξειδωτικό στρες σχετίζεται με πολλά νοσήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η νόσος Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον, υποστηρίζουν η δρ Ντέμπρα Σάλιβαν, καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Διαιτητικής & Διατροφής του πανεπιστημίου, και οι συνεργάτες της.http://www.govastileto.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *