Όταν το παιδί ξυπνάει χωρίς διάθεση

Όταν το παιδί ξυπνάει χωρίς διάθεση

Δε συμβαίνει μόνο σε εμάς τους ενηλίκους να ξυπνάμε κάποιες φορές ανόρεκτοι, αλλά και στα παιδιά. Πάμε να δούμε τους πιθανούς λόγους και τι μπορείτε να κάνετε:

Εμπόδια στον ποιοτικό ύπνο του παιδιού μπορεί να στάθηκαν η πολύ χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία δωματίου ή οι θόρυβοι εντός κι εκτός σπιτιού. Καμία σημασία λοιπόν δεν έχει σε αυτές τις περιπτώσεις ότι φαινομενικά κοιμήθηκε πολλές ώρες, αφού ήταν ανήσυχο και έκανε ύπνο με διακοπές.

Διαβάστε Επίσης  Πώς η διακόσμηση στο παιδικό υπνοδωμάτιο επηρεάζει την ανάπτυξη του παιδιού

Τεράστια σημασία παίζουν και οι ώρες που κοιμάται. Αν για κάποιο λόγο δεν έχει στη διάθεσή του όσες ώρες έχει ανάγκη, είναι μονόδρομος να γκρινιάζει για την υπόλοιπη μέρα!

Ένας άλλος λόγος που το παιδί σας ξυπνάει κακοδιάθετο είναι επειδή έβλεπε εφιάλτες. Αν καταφέρετε να αντιληφθείτε κάτι τέτοιο, δώστε του απλόχερα αγκαλίτσες και φιλάκια για να διώξει μακριά τα άσχημα συναισθήματα.

Αν παρατηρήσετε ότι οι κακοκεφιές στο ξύπνημα είναι συχνό φαινόμενο, αυτό σημαίνει ότι κάτι συγκεκριμένο απασχολεί το μυαλουδάκι του και χρειάζεται διερεύνηση. Αναρωτηθείτε αν έχει να κάνει με τη δική σας συμπεριφορά ή ευθύνονται οι φίλοι του.

Διαβάστε Επίσης  5 Tips για να περάσετε υπέροχα φέτος τα Χριστούγεννα με τα παιδιά σας

Το θετικό με το κακοδιάθετο ξύπνημα του παιδιού είναι ότι αντιμετωπίζεται εύκολα, αρκεί να καταλάβετε ή να σας πει μόνο του την αιτιολογία που συνέβη. Να έχετε κατά νου βέβαια ότι θα υπάρξουν φορές που δε θα υπάρχει συγκεκριμένη αιτιολογία για το γεγονός.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *