Πώς θα σταματήσει το παιδί να πιπιλάει το δάχτυλό του;

 Πώς θα σταματήσει το παιδί να πιπιλάει το δάχτυλό του;fiftififti.euΠώς θα σταματήσει το παιδί να πιπιλάει το δάχτυλό του;

Το πιπίλισμα του δαχτύλου και συγκεκριμένα του αντίχειρα είναι κάτι το εξαιρετικά συνηθισμένο και φυσιολογικό στα μωρά και τα νήπια, αφού τα βοηθά να ηρεμήσουν όταν πεινάνε, είναι εκνευρισμένα ή νυστάζουν. Τα περισσότερα παιδιά αφήνουν πίσω τους αυτή τη συνήθεια στην ηλικία των 3-6 ετών, έτσι αν το παιδί σας δεν έχει αρχίσει να βγάζει δόντια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Από την άλλη, αν το παιδί συνεχίζει να πιπιλάει το δάχτυλό του ενώ έχει βγάλει τα μόνιμα δόντια, υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσει οδοντικά προβλήματα, αφού τα δόντια του ενδεχομένως δεν θα μπορούν να ευθυγραμμιστούν σωστά ή μπορεί να ωθούνται προς τα έξω. Τα οδοντικά προβλήματα μπορεί με τη σειρά τους να προκαλέσουν δυσκολίες στην ομιλία και συγκεκριμένα να έχουν επιπτώσεις στην άρθρωση ορισμένων γραμμάτων. Φυσικά, όταν το παιδί πιπιλάει το δάχτυλό του, υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρει μικρόβια στο στόμα του, ανεξαρτήτως της ηλικίας στην οποία βρίσκεται.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να βοηθήσετε το παιδί, όταν κάνει εμετό

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε το παιδί να σταματήσει να πιπιλάει το δάχτυλό του;

-Παρακολουθήστε το

Προσέξτε πότε το παιδί έχει την τάση να πιπιλάει το δάχτυλό του. Εάν συμβαίνει όταν είναι κουρασμένο, δοκιμάστε να το βάζετε νωρίτερα για ύπνο. Αν πιπιλάει το δάχτυλό του ενώ βλέπει τηλεόραση, δώστε του ένα παιχνίδι που θα κρατήσει τα χεράκια του απασχολημένα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *