Τα λόγια είναι περιττά…Τον ξυλοκοπούσαν ενώ ψυχορραγούσε(video)

 

 

Ένα νέο βίντεο-«γροθιά» διέρρευσε σήμερα, αποτυπώνοντας τις στιγμές που ο Ζακ Κωστόπουλος, περιτριγυρισμένος από αστυνομικούς, κείτεται στο έδαφος μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.
Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό, καθώς δείχνει τη βίαιη αντιμετώπιση του νεαρού από τους αστυνομικούς, ενώ ο ίδιος είναι αιμόφυρτος, πεσμένος στο πεζοδρόμιο και ψυχορραγεί.
Το οπτικοακουστικό υλικό που φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι ενδεικτικό της βαναυσότητας που βίωσε ο Ζακ Κωστόπουλος τα τελευταία λεπτά που ήταν ζωντανός.

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται να τον κλοτσούν και να σέρνουν σαν σακί τον 33χρονο, ο οποίος προηγουμένως είχε ήδη γίνει στόχος λιντσαρίσματος.

Το οπτικοακουστικό υλικό έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο και έχει διάρκεια 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.
Ο Ζακ είναι χωρίς τις αισθήσεις του, το κεφάλι του είναι δεμένο, καθώς φέρει τραύματα, και από πάνω του είναι τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι επιχειρούν να τον συλλάβουν. Βλέποντάς τον πεσμένο και συνειδητοποιώντας ότι ο 33χρονος δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή έστω να προφυλαχθεί, τον χτυπούν και τον κλοτσούν, ενώ διακρίνεται να του πατούν το κεφάλι. Ένας εκ των αστυνομικών κρατάει κλομπ.
Στο πέμπτο δευτερόλεπτο εμφανίζεται ένας αστυνομικός να κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι – το θεωρούμενο ως «πειστήριο» του εγκλήματος.
Κάποια στιγμή ο Ζακ δέχεται κλοτσιά στα οπίσθια. Στην κατάσταση που βρίσκεται, φυσικά δεν μπορεί να αντιδράσει. Τραγική ειρωνεία, όντας στην κατάσταση αυτή, οι αστυνομικοί εν τέλει φαίνεται να του περνούν χειροπέδες.
Τα λόγια είναι περιττά…
Στην εικόνα φαίνεται ξεκάθαρα ένας από τους αστυνομικούς να κρατά με γυμνό χέρι το «πειστήριο», το μαχαίρι δηλαδή που υποτίθεται ότι κράδαινε ο Ζακ Κωστόπουλος και απειλούσε τον κόσμο.
Διαβάστε Επίσης  Τραγωδία στην Κρήτη: Το πρωί είχαν διαλέξει το νυφικό της Ροδούλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *