Αποθέωση της ταινίας «Καζαντζάκης» στην UNESCO

Αποθέωση της ταινίας «Καζαντζάκης» στην UNESCO

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της UNESCO στην καρδιά του Παρισιού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου η προβολή της ταινίας «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή.

Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας δημιούργησαν οι εκατοντάδες θεατές που γέμισαν από νωρίς την αίθουσα.
Πολίτες από σχεδόν όλα τα μέρη του κόσμου που ήθελαν να γίνουν κοινωνοί του έργου του μεγάλου Κρήτα συγγραφέα Καζαντζάκη έτσι όπως αποδόθηκε κινηματογραφικά από τον Γιάννη Σμαραγδή.
Και οι προσδοκίες τους δικαιώθηκαν όπως αποδείχθηκε από το χειροκρότημα που συνόδευσε το τέλος της ταινίας. Για περισσότερο από πέντε λεπτά οι θεατές χειροκροτούσαν τον διάσημο σκηνοθέτη, ενώ στη συνέχεια παρέμειναν στον χώρο της εκδήλωσης θέλοντας να μιλήσουν μαζί του και να μοιραστούν τη σκέψη τους και το συναίσθημα τους για όλα όσα παρακολούθησαν.

Διαβάστε Επίσης  «Άμλετ» στο Θέατρο Άνεσις

Ο Γιάννης Σμαραγδής, η παραγωγός της ταινίας Ελένη Σμαραγδή, πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Γάλλος συμπαραγωγός, στέκονταν σχεδόν αμήχανοι πάνω στη σκηνή μετά το τέλος της προβολής γιατί δεν είχαν τρόπο να «σταματήσουν» το χειροκρότημα των θεατών και τα «μπράβο» που γέμιζαν την αίθουσα.Ήταν μια μεγάλη μέρα για την ταινία» Καζαντζάκης», τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, αλλά κυρίως για τον μεγάλο μας Νίκο Καζαντζάκη. Ήταν μια μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό!

Η μεγάλη, αποδοχή από το κοινό «ξάφνιασε» -και τους δημιουργούς της εκδήλωσης. Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι δεν μπορούσαν να φανταστούν και να προβλέψουν αυτό που έγινε.

Η ταινία έχει γνωρίσει την επιτυχία, τη μεγάλη επιτυχία εντός και εκτός της Ελλάδας και έχει αποσπάσει τέσσερα βραβεία σ ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Αμερικής, αυτό του Χιούστον. Όμως, η ανταπόκριση του κοινού στο Παρίσι, ένα κοινό που -πρέπει να επαναληφθεί- αποτελείτο από πολίτες όλου του κόσμου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Διαβάστε Επίσης  8 έως τις 19 Αυγούστου: 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου - Γένεσις

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *