Πώς να αποκτήσετε υγιή και δυνατά μαλλιά

Πώς να αποκτήσετε υγιή και δυνατά μαλλιά

 

 

 

Όποια γυναίκα έχει προσπαθήσει να βελτιώσει την εμφάνιση των μαλλιών της γνωρίζει ότι στην αρχή μπορεί να φαίνεται σαν ένα πολύ δύσκολο έργο.

Φυσικά και θέλεις τα μαλλιά σου να φαίνονται φανταστικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο για να κάνεις styling μαλλιών και πολλές φορές ο μπελάς είναι μεγαλύτερος από το όφελος.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να προσφέρεις στα μαλλιά σου την φροντίδα που χρειάζονται χωρίς να τρελαίνεσαι. Όλα έχουν να κάνουν με την επιλογή και την χρήση των κατάλληλων προϊόντων και εργαλείων και με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών για τα μαλλιά σου.

Ακολούθησε τις παρακάτω επτά συμβουλές από τους ειδικούς για να αποκτήσεις τα υγιή, δυνατά και μακριά μαλλιά που πάντα ήθελες.

1.Να χρησιμοποιείς ενυδατικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Πρώτα τα βασικά: ο τρόπος που λούζεις τα μαλλιά σου μπορεί να βοηθήσει ή να βλάψει την υγεία των μαλλιών σου, οπότε φρόντισε να ακολουθείς τις συμβουλές των ειδικών.

2. Τελειοποίησε την τεχνική του λουσίματός σου

Αφού επιλέξεις τα προϊόντα για το λούσιμο των μαλλιών σου, φρόντισε να τα χρησιμοποιείς σωστά. Ξεκίνα βάζοντας σαμπουάν στα μαλλιά σου και τρίβοντάς τα απαλά με τις άκρες των δακτύλων σου μέχρι να κάνεις σαπουνάδα. Στο σημείο αυτό τα μαλλιά σου έχουν καθαρίσει. Στη συνέχεια, ξέπλυνέ τα καλά, βάλε μαλακτικό και ξέπλυνέ τα και πάλι καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τελείωνε το λούσιμο ξεβγάζοντας τα μαλλιά σου με κρύο νερό για να βεβαιωθείς ότι τα εξωτερικά στρώματα των τριχών έχουν σφραγίσει.

3. Κάνε ένα προ-στέγνωμα πριν στεγνώνεις τα μαλλιά σου

Απέφευγε τον πειρασμό να στεγνώνεις με το πιστολάκι ή το diffuser τα μαλλιά σου αμέσως μόλις βγεις από το ντους για να εξοικονομείς χρόνο. Μόλις βγαίνεις από το ντους, βάζε το κεφάλι σου ανάμεσα στα πόδια σου και κούνα το μέχρι να αφαιρείς περίπου το 70% του νερού από τα μαλλιά σου.

Διαβάστε Επίσης  Θαλασσινό αλάτι για ομορφιά και λαμπερό δέρμα

Στη συνέχεια, αν έχεις ίσια μαλλιά, τύλιγέ τα με μια απορροφητική πετσέτα ή ειδικό περιτύλιγμα μαλλιών για να απομακρύνεις το υπόλοιπο νερό πριν αρχίζεις τη διαδικασία του στεγνώματος.

Αν έχεις πολύ σγουρά ή κατσαρά μαλλιά, με μια χτένα πέρνα στα μαλλιά σου ένα ενυδατικό ξεκινώντας από τη ρίζα και φτάνοντας στις άκρες και μετά άφηνε να στεγνώνουν μόνα τους ή κάνε χρήση ενός diffuser. Γιατί? Επειδή αυτό το βήμα δίνει όγκο στα μαλλιά σου. Το προ-στέγνωμα είναι το πιο σημαντικό βήμα στο λούσιμο για να έχουν όγκο τα μαλλιά σου.

4. Προσάρμοσε τα θερμά εργαλεία styling για να αποφεύγεις ζημιές στα μαλλιά σου και να χρησιμοποιείς πάντα ένα προστατευτικό σπρέι ενάντια στη θερμοκρασία.

Γνωρίζεις ήδη ότι δεν είναι καλό για τα μαλλιά σου να τα στεγνώνεις με το πιστολάκι και μετά να χρησιμοποιείς ένα ισιωτικό ψαλίδι μαλλιών καθημερινά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγεις πάση θυσία τα θερμά εργαλεία.

Το κλειδί είναι να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις τους σε κάτι λογικό που είναι αποτελεσματικό για τον τύπο των μαλλιών σου. Τα ισιωτικά ψαλίδια μαλλιών έχουν ανώτατο όριο θερμοκρασίας έως και 210 °C. Για τα λεπτότερα μαλλιά, προσάρμοζε τη θερμοκρασία γύρω στους 95 °C.

Για πιο χοντρές τρίχες επέλεγε υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά ποτέ μην επιλέγεις τη μέγιστη θερμοκρασία, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείς το ψαλίδι κάθε μέρα. Και τελικά, άσχετα με τον τύπο των μαλλιών σου, να χρησιμοποιείς πάντα ένα προστατευτικό σπρέι για να δημιουργείς ένα προστατευτικό στρώμα μεταξύ των μαλλιών σου και του εργαλείου styling.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να επιλέξετε το σωστό κραγιόν για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

5. Εάν βάφεις τα μαλλιά σου συχνά, απέφευγε να βάφεις τα ίδια μέρη ξανά και ξανά

Αν πρόκειται να κάνεις ανταύγειες στα μαλλιά σου κάθε τέσσερις ή πέντε εβδομάδες, δεν χρειάζεται κάθε φορά να βάζεις χρώμα από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών σου.

Αντ ‘ αυτού, εάν θέλεις να φρεσκάρεις το χρώμα των μαλλιών σου, ζήτα από τον κομμωτή ή την κομμώτριά σου να χρησιμοποιήσει ένα ήμι-μόνιμο ή demi-μόνιμο χρώμα από τη μέση της τρίχας έως την άκρη. Και αν θέλεις να δώσεις ακόμα πιο συγκεκριμένες οδηγίες, ζήτα να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν που δεν περιέχει οξυζενέ.

6. Κόβε τις άκρες των μαλλιών σου τακτικά για να παραμένουν υγιείς

Μπορεί να ακούγεται περίεργα το ότι πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου πιο τακτικά όταν ο τελικός στόχος σου είναι να έχεις μακριά μαλλιά, αλλά είναι η ενδεδειγμένη τακτική. Όσο τακτικότερα κόβεις τα μαλλιά σου τόσο περισσότερο θεραπεύεις τις άκρες τους, το οποίο βοηθά τα μαλλιά σου στο να μένουν υγιή και τελικά να μακραίνουν. Κόβε τις άκρες των μαλλιών σου μόλις παρατηρείς ότι έχουν ανοίξει.

7. Πρόσεχε τη διατροφή σου

Η διατροφή σου έχει άμεση επίδραση σχεδόν πάνω στα πάντα στη ζωή σου, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των μαλλιών σου.

Σε γενικές γραμμές, μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη από ξηρούς καρπούς, σπόρους, άπαχες πρωτεΐνες, ψάρι, φρούτα και αυγά είναι καλή για τα μαλλιά σου, γιατί θα παίρνεις υγιείς δόσεις από σίδηρο, σελήνιο και βιταμίνη D – θρεπτικά συστατικά που είναι πολύ ωφέλιμα για τα μαλλιά σου.

Από την άλλη πλευρά, εάν παρατηρήσεις σοβαρές ζημιές στα μαλλιά σου, ζήτα τη συμβουλή ενός γιατρού, επειδή αυτό μπορεί να είναι ενδεικτικό μιας πιο σοβαρής ιατρικής κατάστασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *