ΔΕΘ 2018: Δείτε LIVE την συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη

 ΔΕΘ 2018

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Διαβάστε επίσης
ΔΕΘ 2018: Πώς οι ψηφιακές δεξιότητες ωφελούν την οικονομία
Πώς οι ψηφιακές δεξιότητες ωφελούν την οικονομία
Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψή του, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Προσέθεσε ότι είχε μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με τα συλλαλητήρια του περασμένου Φλεβάρη, πέρα από την έλλειψη μαζικότητας. «Το είδαμε να παίρνει χρώμα και μορφή από ακραία στοιχεία».

Απευθυνόμενος στους πολίτες σημείωσε ότι στα εθνικά θέματα κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ευαισθησίες τους.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι έχουμε μια σημαντική συμφωνία που θα δώσει μια σημαντική ώθηση στη Θεσσαλονίκη. Διασφαλίζει πλήρως την ιστορική παρακαταθήκη. Ανοίγει τον δρόμο στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης και ανοίγει τον δρόμο στην Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων.

Διαβάστε Επίσης  Δίκη για βιτριόλι: Ντροπιασμένοι οι συγγενείς της Έφης Κακαράντζουλα

Είπε ότι παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων μας, ορισμένες φορές περνά τα πλαίσια, παρακολουθούμε και θα πρέπει παρότι είναι πριν το δημοψήφισμα τους, να μην υπερβαίνουν τα πλαίσια αλλά να βρίσκονται στα πλαίσια όλων όσων έχουμε συμφωνήσει.

Ερωτηθείς για το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε χθες σημείωσε ότι τον ενοχλεί η χρήση του όρου «παροχολογία», ιδιαίτερα από αυτούς «που γονάτισαν τη χώρα». Σημείωσε ότι αυτά που εξήγγειλε είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης και τη μεσαία τάξη.

«Εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Είχα πει από πέρυσι ότι από το 2019 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο», υπογράμμισε. «Εμείς χτες παρουσιάσαμε το σχέδιο μας, το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, και μέσα στο συνολικό πλαίσιο εντάξαμε και τις αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης για να απαλύνουμε τις πληγές και να άρουμε αδικίες της μνημονιακής εποχής», τόνισε.

Διαβάστε Επίσης  Χαλκιδική: Ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές

Ο πρωθυπουργός είπε πως το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε και αφορά τα επόμενα τρία χρόνια είναι ισορροπημένο γιατί ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Χθες δεν εξήγγειλα και τον σοσιαλισμό, αλλά κάποια μέτρα που είναι απαραίτητα. Τα τελευταία 8 χρόνια δεν σήκωσαν τα βάρη όποιοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Αυτά που εξαγγείλαμε είναι απολύτως εφικτά και σημαντικά για μία κοινωνία που έχει υποστεί πολύ σημαντικές πιέσεις, η έξοδος όμως από τα μνημόνια δεν είναι επικοινωνιακό εύρημα, αλλά μία πραγματικότητα, τόνισε.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε χτες είναι τα απαραίτητα και ότι είναι απολύτως εφικτά. Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα. Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και για κοινωνικό μέρισμα.

Τόνισε ότι αυτά που εξήγγειλε χτες δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά μέτρα που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *