Κρήτη: Αυτή είναι η αγαπημένη παραλία των ερωτευμένων

η αγαπημένη παραλία των ερωτευμένων

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Να πάρεις δηλαδή αγκαζέ το αμόρε σου και να οδηγήσεις 55 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου μέχρι να ανοίξεις τα μάτια σου και να αντικρίσεις μπροστά σου την Ακουμιανή Γυαλιά (11 χιλιόμετρα από το χωριό Ακούμια, εξ ου και το όνομά της).

Στο νοτιότερο τμήμα της τεράστιας αυτής παραλίας, βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίας της Κρήτης, οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου ή, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, Αλατσόγκρεμνος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την νοτιότερη παραλία της Ακουμιανής Γυαλιάς ως την ομορφότερη του νομού Ρεθύμνης, καθώς τόσο η αμμουδιά όσο και το σκηνικό με τους αμμόλοφους και η τεράστια έκτασή της, συγκροτούν ένα ιδανικό μέρος στο οποίο σπάνια θα νιώσεις ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά σου. Με άλλα λόγια, δεν θα νιώσεις ποτέ ότι βρίσκεται ο ένας πάνω στον άλλο.

Διαβάστε Επίσης  Τεχνολογία & ψυχική υγεία: Πόσες ώρες χρήσης συσκευών επιτρέπονται για τους εφήβους

Στα θετικά της, ο καταπληκτικός της βυθός, που κάνει την μάσκα απαραίτητη, όπως επίσης και η θερμοκρασία της. Λέγεται πως δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 15 βαθμούς, γεγονός που την κάνει ιδανική για κολύμβηση ολόκληρο το χρόνο. Όπως κάθε παραλία, έτσι κι εδώ αξίζει να μείνεις λίγο παραπάνω προκειμένου να απολαύσεις αγκαλιά με το αμόρε το ηλιοβασίλεμα της περιοχής το οποίο θεωρείται από τα πιο όμορφα του νησιού.

Διαβάστε Επίσης  Οι καλύτεροι σύμμαχοι: Τα φυτά που κάθε σπίτι πρέπει να έχει!

Το νου σας μόνο, όταν φυσάει δυτικός άνεμος. Εκεί τα πράγματα ζορίζουν λίγο. Αλλά για μισό λεπτό: ερωτευμένοι είμαστε! Δεν χαμπαριάζουμε εμείς από ανέμους! Σωστά;

Αφήστε μια απάντηση