Ελληνες εναντίον Ελλήνων. Εριξαν χημικά ακόμα και σε παιδιά. Εκλαιγαν τρομαγμένα από τα δακρυγόνα

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνες εναντίον Ελλήνων

Τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια στη Θεσσαλονίκη αμαύρωσαν την πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών με την αστυνομία να κάνει αλόγιστη χρήστη χημικών κατά των διαδηλωτών.

Ειρηνικοί διαδηλωτές, γυναίκες και μικρά παιδιά βρέθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στους δρόμους της πόλης.

Όλη η Θεσσαλονίκη είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης και τα χημικά έπνιξαν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Διαβάστε Επίσης  Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2021

Αν και η εκτεταμένη χρήση χημικών έγινε στο ύψος του Δημαρχιακού Μεγάρου, στον Λευκό Πύργο και μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, τα δακρυγόνα δημιούργησαν πρόβλημα σε εκείνους που ήθελαν να επισκεφθούν τα περίπτερα της ΔΕΘ, κάποιους προσκεκλημένους που εισέρχονταν στο Βελλίδειο, ακόμη και πολίτες που κάθονταν στις καφετέριες της Λεωφόρου Νίκης.

Το ΕΚΑΒ δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για διαδηλωτές αλλά και κατοίκους που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι.

Διαβάστε Επίσης  Κρήτη: Αίσιο τέλος - Βρέθηκε ο 20χρονος Κοσμάς

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο που ανέβηκε στα social media και δείχνει μικρά παιδιά να κλαίνε τρομαγμένα από τα δακρυγόνα.

Αφήστε μια απάντηση