Απολαυστική σπιτική βυσσινάδα

Το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο αφού η εμπειρία μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως η βυσσινάδα του εμπορίου δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ τη γεύση της σπιτικής.

Απολαυστική σπιτική βυσσινάδα

Συνώνυμο του καλοκαιριού, των παιδικών αναμνήσεων και της πλούσιας, γλυκιάς γεύσης, η αγαπημένη βυσσινάδα δεν είναι και τρομερά περίπλοκη στη διαδικασία παρασκευής της, αν φυσικά έχουμε την υπομονή να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο αφού η εμπειρία μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως η βυσσινάδα του εμπορίου δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ τη γεύση της σπιτικής.

ΥΛΙΚΑ: 2 κιλά βύσσινα, 2 κιλά ζάχαρη, 4 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού, 1 φλιτζ. ζεστό νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με τη βοήθεια μιας φουρκέτας. Τα κουκούτσια τα κρατάμε μέσα σε μπολ στο οποίο προσθέτουμε το ζεστό νερό. Βάζουμε τα βύσσινα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Διαβάστε Επίσης  Αυτή είναι η πιο λαχταριστή γρανίτα φράουλα!

Ύστερα προσθέτουμε και το νερό, το οποίο έχει αρωματιστεί πλέον από τα κουκούτσια. Μέσα σε κατσαρόλα, σουρώνουμε καλά τα βύσσινα περνώντας τα μέσα από τουλπάνι, ή τούλι, ή τρυπητό. Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία, ανάβουμε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη μέσα στα υγρά.

Ξαφρίζουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι (περίπου 20 λεπτά). Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο. Όταν γίνει χλιαρό το μείγμα, το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και τα φυλάμε στο ψυγείο.

Διαβάστε Επίσης  Σπιτικά αναψυκτικά - Κρύο τσάι με σιρόπι φρέσκου ροδάκινου

Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με νεράκι, πάγο και αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο δυόσμο ή αρμπαρόριζα για άρωμα.

TIP: Για να αποστειρώσουμε τα μπουκάλια, τα βάζουμε επί 40 λεπτά στον φούρνο, στους 100 βαθμούς Κελσίου.

Και άλλες συνταγές εδώ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *