θεραπευτικές τροφές για αποτοξίνωση του συκωτιού από τα βαρέα μέταλλα

Δεκατέσσερις θεραπευτικές τροφές για αποτοξίνωση του συκωτιού από τα βαρέα μέταλλα

θεραπευτικές τροφές για αποτοξίνωση του συκωτιού από τα βαρέα μέταλλα

1. Ξεκινάτε κάθε μέρα τρώγοντας σκόρδο με άδειο στομάχι. Απλώς πλύντε και ξεφλουδίστε ένα σκόρδο και στη συνέχεια χωρίστε το σε τρία μικρά κομμάτια για να τα φάτε μαζί με ένα ποτήρι νερό. Μην ανησυχείτε για τη δυνατή μυρωδιά. Αργότερα μπορείτε να πιείτε λίγο χυμό λεμονιού και θα εξαφανιστεί. Έχετε επίσης την επιλογή της τσίχλας ξυλιτόλης για την καταπολέμηση της μυρωδιάς του σκόρδου στο στόμα σας. Αναμφίβολα, το ξεκίνημα της μέρας με την κατανάλωση σκόρδου με άδειο στομάχι αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο απομάκρυνσης των βαρέων μετάλλων από το συκώτι σας.

2. Πικραλίδα: τι λέτε να πιείτε ένα υγιεινό τσάι ή έγχυμα πικραλίδας μετά το μεσημεριανό σας γεύμα; Είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την αποτοξίνωση του σώματος.

3. Νερό αγκινάρας: θα πρέπει να κάνετε αυτή τη θεραπεία δύο φορές τη βδομάδα. Για να φτιάξετε τη συνταγή, πάρτε δύο αγκινάρες και μαγειρέψτε τες σε ένα λίτρο νερό. Όταν μαλακώσουν, βγάλτε τες από το νερό. Μπορείτε να πίνετε αυτό το έγχυμα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Είναι εξαιρετικό! Προτείνουμε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού, κάνοντας το έγχυμα ακόμα πιο ωφέλιμο.

Διαβάστε Επίσης  Σόδα: Ένα παλιό φυσικό φάρμακο για χίλιες χρήσεις

4. Χλωρέλλα (Chlorella pyrenoidosa): είναι εξαιρετική για την αποτοξίνωση του σώματος από τα βαρέα μέταλλα. Πού τη βρίσκετε; Στα καταστήματα φυσικών τροφών ή σε εξειδικευμένα καταστήματα.

5. Χλωροφύλλη: μπορείτε επίσης να βρείτε εύκολα χλωροφύλλη στα καταστήματα φυσικών τροφών. Πρόκειται για μια εξαιρετική φυσική πηγή φροντίδας για το συκώτι και επίσης συμβάλλει στην αποτοξίνωση και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

6. Κόλιαντρο (κορίανδρο): από δω και στο εξής μην ξεχνάτε να προσθέτετε λίγα φύλλα κόλιαντρου στις σαλάτες και στις σούπες σας. Για ποιο λόγο; Επειδή βοηθάει στη φροντίδα του ανοσοποιητικού συστήματος και απομακρύνει τον υδράργυρο, το αλουμίνιο και το μόλυβδο από το σώμα.

7. Χυμός από γκρέιπφρουτ και πορτοκάλι: πρόκειται για έναν εξαιρετικό συνδυασμό βιταμίνης C που μας βοηθάει να κάνουμε αποτοξίνωση από μέσα. Μπορείτε να πίνετε το χυμό αυτό κάθε πρωί. Θα τον λατρέψετε.

8. Βρώμη: ακόμα μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό. Η βρώμη είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο, δύο μέταλλα που συμβάλλουν στη φροντίδα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βοηθούν στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.

Διαβάστε Επίσης  Ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί καταπολεμά την άνοια και το Πάρκινσον

9. Πλήρες ρύζι: ακόμα ένα δημητριακό πλούσιο σε ψευδάργυρο, το οποίο συμβάλλει στη φροντίδα της υγείας σας. Είναι επίσης γευστικό και εξαιρετικό για αποτοξίνωση.

10. Ροδάκινο: αυτό το ζουμερό, γευστικό και δελεαστικό φρούτο περιέχει ένα φυσικό θησαυρό βιταμινών και μετάλλων, γεγονός που το καθιστά τέλειο για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.

11. Μπρόκολο: πρέπει να γνωρίζετε ότι το μπρόκολο είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την αποτοξίνωση του συκωτιού. Όμως είναι σημαντικό να αγοράζετε μόνο βιολογικό μπρόκολο, που έχει μεγαλώσει χωρίς τη χρήση παρασιτοκτόνων.

12. Ωμό σπανάκι: το σπανάκι είναι πολύ πλούσιο σε χλωροφύλλη. Αν το τρώτε ωμό, θα ωφεληθείτε ακόμα περισσότερο από τις θαυμάσιες ιδιότητές του.

13. Φιστίκια Βραζιλίας (Bertholletia excelsa): είναι πεντανόστιμα! Και είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο, που είναι ιδανικές ουσίες για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.

14. Κρεμμύδι: φάγατε κρεμμύδι σήμερα; Το προσθέσατε στη σαλάτα σας; Να θυμάστε ότι το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε θείο, μια εκπληκτική ουσία που εξουδετερώνει βαρέα μέταλλα όπως το αλουμίνιο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *