«Μπουμπουλίνα» η Μαίρη Βιδάλη

Θα ενσαρκώσει τη μεγάλη ηρωίδα του 1821 σε αγγλόφωνη ταινία του Φώτη Κωνσταντινίδη

Η Μαίρη Βιδάλη γίνεται Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα στη μεγάλη οθόνη! Ο σκηνοθέτης Φώτης Κωνσταντινίδης, ο δημιουργός 21 έργων ντοκιμαντέρ και ταινιών, ετοιμάζει τη νέα του δουλειά, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη μεγάλη ηρωίδα του 1821.

Οπως αποκαλύπτει, η ταινία θα είναι αγγλόφωνη και τον ρόλο της γενναίας καπετάνισσας θα ενσαρκώσει η ηθοποιός την οποία το ευρύ κοινό αγάπησε από τον ρόλο της στο σίριαλ του Νίκου Φώσκολου «Καλημέρα Ζωή».

Τα γυρίσματα του μεγάλου μήκους φιλμ, στο οποίο θα συμμετέχουν ξένοι ηθοποιοί, αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο 2019, αφού ο στόχος του κινηματογραφιστή είναι η ταινία να βγει στους κινηματογράφους το 2021, τη χρονιά που η χώρα μας θα γιορτάσει την επέτειο των 200 ετών από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.
Η «Laskarina Bouboulina», όπως θα είναι ο πλήρης τίτλος του φιλμ, έχει ως σκοπό να συστήσει στο διεθνές κοινό όχι μόνο μια σπάνια γυναικεία προσωπικότητα που έδωσε όλη την περιουσία και τη ζωή της για την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και το πάθος και την αγωνιστικότητα του ελληνικού Γένους.

Διαβάστε Επίσης  Survivor: Τα καρφιά του Τόνι για τους άντρες συμπαίκτες του

«Το βάρος της Ιστορίας»

Η επιλογή της Μαίρης Βιδάλη για τον ρόλο της αγωνίστριας, κατά τον κ. Κωνσταντινίδη, μόνο τυχαία δεν ήταν, μια και όχι μόνο γνωρίζει άπταιστα την αγγλική, αλλά κατά το παρελθόν είχε ενσαρκώσει στη θεατρική σκηνή την απόγονό της, τη θρυλική ηρωίδα της Αντίστασης του ’40, Λέλα Καραγιάννη.

«Μπορεί η ταινία να είναι αγγλόφωνη, ωστόσο το πρόσωπο που θα ερμηνεύσει θέλω να είναι μια Ελληνίδα ηθοποιός για να “κουβαλά” όλο αυτό το βάρος της Ιστορίας μας» σχολιάζει στην εφημερίδα «δημοκρατία» ο κ. Κωνσταντινίδης.

Διαβάστε Επίσης  Παντρεύονται η Βάσω Λασκαράκη και ο Λευτέρης Σουλτάτος - Αυτή είναι η αναγγελία του γάμου τους

Γυρίσματα θα γίνουν και στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, στο Ναύπλιο και σε όλα τα μέρη από όπου πέρασε η σπουδαία ηρωίδα. «Είναι μια ταινία η οποία θαρρώ ότι έχει να πει πολλά στον σημερινό Ελληνα.

Και έχει να πει πολλά, επίσης, και για τη θέση της γυναίκας, η οποία δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει όσα της αρμόζουν» συνεχίζει ο σκηνοθέτης, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου την τελευταία ταινία του «Ο Σωκράτης συναντά τον Κομφούκιο», με τους καθηγητές Θεοδόση Πελεγρίνη και Χουάν Χάο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *