Ξεκινά στην Πάτμο το 17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Στο πλαίσιο του Θρησκευτικού Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και μία ειδική βραδιά για παιδιά, από πέντε χρονών και πάνω,

Κοσμοπολίτισσα και συγχρόνως αξιοσέβαστη, η Πάτμος υποδέχεται και πάλι το 17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής από τις 29 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου.

Το ιδιαίτερο αυτό Φεστιβάλ ξεχωρίζει για το περιεχόμενο του προγράμματός του αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του: τον υπαίθριο χώρο μπροστά από το σπήλαιο όπου ο Ιωάννης φέρεται ότι έγραψε την «Αποκάλυψη».

Εφέτος το φεστιβάλ συγκεντρώνει πολυπρόσωπα σύνολα από την Αγγλία (English Chamber Choir) και τη Ρωσία (Moscow Youth Chamber Choir) σε χορωδιακά έργα. Επίσης, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου μαζί με δεκαμελή χορωδία θα ερμηνεύσουν το έργο «Η αναπαράσταση της Ψυχής και του Σώματος» του Εμίλιο Καβαλιέρι, που είναι το πρώτο ορατόριο που έχει γραφτεί ποτέ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η βραδιά με σπιρίτσουαλ και σύγχρονα ξένα και ελληνικά τραγούδια που έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο.

Διαβάστε Επίσης  Βραδιά ποίησης στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Στο πλαίσιο του Θρησκευτικού Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και μία ειδική βραδιά για παιδιά, από πέντε χρονών και πάνω, στην οποία με μουσική, αφήγηση, εικόνες και τραγούδι θα παρουσιαστεί ένας μύθος του Αισώπου.

Η εκπαιδευτική αυτή συναυλία θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο «Πάτμιον». Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Άκης Μπαλτάς.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες για το 17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου στην ιστοσελίδα www.patmosfestival.gr

Διαβάστε Επίσης  «Η Κυρά της Ρω» με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη στο Θέατρο Αυλαία

 

Αφήστε μια απάντηση