Γερμανία: Χιλιάδες ακροδεξιοί στους δρόμους – Άγρια επεισόδια και πυροβολισμοί από την αστυνομία

Γερμανία: Χιλιάδες ακροδεξιοί στους δρόμους - Άγρια επεισόδια και πυροβολισμοί από την αστυνομία

Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον ακροδεξιού που κρατούσε μαχαίρι – Χάος στην πόλη Chemnitz μετά τη δολοφονία ακροδεξιού από μετανάστες την Κυριακή το πρωί – «Κυνήγι» και επιθέσεις σε μετανάστες

Χιλιάδες μέλη ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν για δεύτερη μέρα στους δρόμους της γερμανικής πόλης Chemnitz, ζητώντας από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να αναθεωρήσει τη μεταναστευτική της πολιτική και να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστών, μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκε μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης το πρωί της Κυριακής.

Διαβάστε Επίσης  Βαρύ πένθος για τον Γιάννη Γούναρη - Αυτοκτόνησε η κόρη του

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ των ακροδεξιών διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αστυνομικοί πυροβόλησαν ένα μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης που κρατούσε μαχαίρι.

Οι διαδηλώσεις στην πόλη της ανατολικής Γερμανίας ξεκίνησαν από την Κυριακή και συνεχίστηκαν με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και ένταση τη Δευτέρα.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός Σύρου και ενός Ιρακινού, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία του μέλους της ακροδεξιάς οργάνωσης το πρωί της Κυριακής. Επίσης, η αστυνομία ερευνά τις επιθέσεις που δέχτηκαν μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Βουλγαρία, πιθανότατα από μέλη ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων, τα οποία είχαν οργανώσει «κυνήγι» μετά τη δολοφονία του ομοϊδεάτη τους.

Διαβάστε Επίσης  Εκτροχιάστηκε τρένο στη Λαμία(video)

Το ακροδεξιό γκρουπ Κaotic Chemnitz κάλεσε τα μέλη του να δείξουν ποιος έχει τον έλεγχο στην πόλη, ενώ κατά τη διαδήλωση φώναζαν «εμείς είμαστε οι άνθρωποι» και «αυτή είναι η πόλη μας».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση