Όταν το παιδί αρνείται να συνεργαστεί το πρωί

Όταν το παιδί αρνείται να συνεργαστεί το πρωί
Είναι συχνό φαινόμενο να παρατηρείται απροθυμία του παιδιού να σηκωθεί από το κρεβάτι για να πάει σχολείο ή να συνεργαστεί για την ετοιμασία του. Μείνετε λοιπόν ψύχραιμη και ακολουθήστε τις συμβουλές του mother.grγια να δώσετε λύση στο πρόβλημα:

  • Ξυπνήστε το παιδί όσο νωρίς χρειάζεται, έτσι ώστε να έχετε το χρόνο που απαιτείται να το ετοιμάσετε και βέβαια να μην αργήσετε στη δουλειά σας.

 

  • Με την πρώτη ευκαιρία φροντίστε να κάνετε συζήτηση μαζί του για να του εξηγήσετε ότι αν γίνει συνεργάσιμο και ευπροσάρμοστο, θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο για ύπνο. Αυτό το αναφέρουμε επειδή είναι δεδομένο ότι, μέσα σε όλα, θα υπάρξουν και μέρες που θα διαμαρτυρηθεί ότι νυστάζει.
Διαβάστε Επίσης  Είναι το παιδί «κολλημένο» στις οθόνες; Το σύνδρομο που το απειλεί όταν μεγαλώσει

 

  • Στην ίδια κουβέντα, καλό είναι να του δώσετε να καταλάβει ότι με την κωλυσιεργία που δείχνει θα έχει πρόβλημα και η μανούλα στη δουλειά της. Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσει ότι μόνο προβλήματα δημιουργεί αυτή η στάση του!

 

  • Είναι επίσης απαραίτητο να διαπιστώσετε μήπως πίσω από όλο αυτόν τον αρνητισμό κρύβεται κάποια απέχθεια στο σχολείο. Αν δηλαδή αρνείται να σηκωθεί έγκαιρα ή να συνεργαστεί στην ετοιμασία του επειδή κάτι το προβληματίζει στο σχολικό του περιβάλλον.
Διαβάστε Επίσης  Πώς οι γονείς κάνουν τα παιδιά νευρικά

 

  • Αν επισημάνετε ότι δυσανασχετεί επειδή διαλέγετε μόνη σας τι ρούχα θα φορέσει στο σχολείο, θα ήταν μια καλή ιδέα να το συζητάτε μαζί του από το προηγούμενο βράδυ και να καταλήγετε σε ένα σύνολο από κοινού αποδεκτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *