Πώς να καλλιεργήσετε τη φαντασία του παιδιού

Για όποιον δεν το έχει συνειδητοποιήσει, η φαντασία είναι απίστευτο προσόν σε έναν άνθρωπο. Δεν αξίζει λοιπόν τον κόπο να βοηθήσετε το παιδί σας να την καλλιεργήσει από μικρή ηλικία;

  • Η βοήθεια των τεχνών θα σας φανεί πολύ χρήσιμη στη διαδικασία καλλιέργειας της φαντασίας του παιδιού. Επιλέξτε παραμύθια, βιβλία ή ακόμα και περιοδικά με πολλά χρώματα και εικόνες που θα το εντυπωσιάσουν και όχι μόνο…

 

  • Με κάποια αφορμή ξεκινήστε μια δική σας ιστορία, με λεπτομέρειες και ερεθίσματα που θα «ταξιδέψουν» το μυαλουδάκι του μικρού σας. Ακολούθως, ζητήστε και από εκείνο να σας διηγηθεί μιας δικής του έμπνευσης ιστορία.
Διαβάστε Επίσης  Πώς να βάλετε σε τάξη τα παιχνίδια του παιδιού σας

 

  • Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε δει άλλα παιδάκια να «παίζουν» με διάφορα μουσικά όργανα; Μπορεί οι παραγόμενοι ήχοι να μην είναι απολαυστικοί, όμως η ενασχόληση με αυτά βοηθάει τη φαντασία.

 

  • Στήστε ένα αυτοσχέδιο σκηνικό, μεταμφιεστείτε με ό,τι βρείτε μπροστά σας και κάντε αναπαράσταση του αγαπημένου παραμυθιού του παιδιού σας. Θα γελάσετε με την ψυχή σας και, αφού διασκεδάζει, το μικρό σας θα μπει στη λογική να βρίσκει μόνο του το επόμενο σκετσάκι.
Διαβάστε Επίσης  Πώς μπορεί η αϋπνία στην παιδική ηλικία να επηρεάσει την ενήλικη ζωή


Κι αν όλα τα παραπάνω βοηθούν την καλλιέργεια της φαντασίας του παιδιού, είναι εξίσου σημαντικό να του δείξετε με τον τρόπο σας τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *