Πιπεριές γεμιστές με σπανάκι και κουσκούς

Πιπεριές γεμιστές με σπανάκι και κουσκούς
Υλικά:
1 Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
250mlνερό


6 κόκκινες πιπεριές μεσαίου μεγέθους
4 κ.σ. Bιτάμ με Βούτυρο
ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
500γρ.φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και στεγνό
100γρ. σπόροι κουκουναριού
100γρ. σταφίδα ξανθή
250γρ. κουσκούς
100γρ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. θρυμματισμένη φέτα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουταλιά του γλυκού κύμινο

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε το επάνω μέρος από τις πιπεριές και αφαιρούμε από το εσωτερικό τους, τους σπόρους και τις μεμβράνες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην τρυπήσουμε το εξωτερικό τους μέρος. Ετοιμάζουμε τον ζωμό μας, διαλύοντας τον «Σπιτικό» Ζωμό Κότας στο ζεστό νερό.
2. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές Βιτάμ με βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κουκουνάρι, τη σταφίδα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε στην κατσαρόλα τον μισό από τον ζωμό μας και αφήνουμε να πάρουν όλα τα υλικά μας μία βράση.
3. Προσθέτουμε το κουσκούς και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κουσκούς να απορροφήσει όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το κύμινο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά.
4. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το κουσκούς μας. Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Αλείφουμε τις πιπεριές με το υπόλοιπο Βιτάμ με βούτυρο.
5. Προσθέτουμε στο πυρίμαχο σκεύος τον υπόλοιπο ζωμό. Τις ψήνουμε χωρίς να τις σκεπάσουμε για 40 λεπτά. Προσθέτουμε επιπλέον ζωμό αν χρειαστεί.

Διαβάστε Επίσης  Φασόλια γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *