Ο έρωτας μας κάνει θεές!

 Ο έρωτας μας κάνει να νιώθουμε θεές και πως πετάμε στα ουράνια.
Ο έρωτας μας κάνει θεές!

Ο έρωτας μας κάνει να νιώθουμε θεές και πως πετάμε στα ουράνια.
Πέρα όμως από τη θετική επίδραση που έχει στην ψυχολογία μας, ο έρωτας επιδρά θετικά και στην υγεία μας αλλά και την εξωτερική μας εμφάνιση!

-Βοηθάει στο να κάνουμε πιο εύκολες και θετικές αλλαγές lifestyle: σύμφωνα με έρευνες, τα ερωτευμένα ζευγάρια μπορούν εύκολα να επηρεάσουν ο ένας τον άλλο, όπως να κόψουν το τσιγάρο, να ξεκινήσουν μαζί γυμναστική, να περιορίσουν το αλκοόλ.

-Μειώνει το stress και βελτιώνει την ψυχολογία: Πέρα από το sex, οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια έχουν αγχολυτικές ιδιότητες και απελευθερώνουν οξυτοκίνη, την ορμόνη της ευεξίας και της καλής διάθεσης.

Διαβάστε Επίσης  Ποιος ο ρόλος της βιταμίνης D στις πολυκυστικές ωοθήκες;

-Βελτιώνει τη λειτουργία και την υγεία της καρδιάς. Έρευνες από το University of Pittsburgh έδειξαν ότι τα παντρεμένα ζευγάρια που αισθάνονταν ακόμα ερωτευμένα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού προβλήματος σε σχέση με τους υπολοίπους.

-Χαρίζει μακροζωία. Ερευνητές του UCLA βρήκαν ότι ο δείκτης θνησιμότητας των single ατόμων είναι σημαντικά πιο ανεβασμένος από τους μακροχρόνια παντρεμένους.

-Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Ο έρωτας συμβάλει σε χαμηλή αρτηριακή πίεση σύμφωνα με το State University of New York.

-Βοηθά στη γρηγορότερη ανάρρωση από καρκίνο. Όχι μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια είχαν λιγότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου, αλλά σύμφωνα και με έρευνα του University of Iowa, οι καρκινοπαθείς ασθενείς που ένιωθαν συναισθηματικά ικανοποιημένοι από τη σχέση τους, είχαν δυνατότερα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία εξουδετέρωναν τα καρκινικά κύτταρα.

Διαβάστε Επίσης  Οι έξι λόγοι που τα ζευγάρια χωρίζουν μετά τις διακοπές

-Αυξάνει τις αθλητικές επιδόσεις: Ο έρωτας σε κάνει να αισθάνεσαι πιο δραστήρια, ενεργητική και γεμάτο αυτοπεποίθηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ατού στην προπόνηση.

– Σε αδυνατίζει : Όταν είμαστε ερωτευμένοι, το σώμα μας παράγει περισσότερη αδρεναλίνη που με τη σειρά της κόβει την όρεξη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

-Σε κάνει να νιώθεις πιο νέα: Η ομορφιά βγαίνει από μέσα μας λένε και αυτό ταιριάζει στην περίπτωση του έρωτα. Όταν είμαστε ερωτευμένοι, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και λαμβάνουμε περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στην επιδερμίδα.

Πηγή: socialista.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *