Μάθετε γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη από κοινές οικογενειακές στιγμές

Τα παιδιά μαθαίνουν τον θεσμό της οικογένειας και τις ανθρώπινες αξίες μέσα από το χρόνο που περνούν με τη δική τους οικογένεια.
Μάθετε γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη από κοινές οικογενειακές στιγμές
Μεγάλο μέρος της μάθησης των παιδιών λαμβάνει χώρα στην καθημερινή ζωή της
οικογένειας. Αυτές οι ευκαιρίες μάθησης περιλαμβάνουν όλες τις φορές που τα μέλη της οικογένειας μαζί, κάνουν συνηθισμένα πράγματα όπως να μιλούν για τα γεγονότα της ημέρας, να αλληλεπιδρούν με άλλα άτομα, να τρώνε και άλλα τόσα.

Τα παιδιάμαθαίνουν τον θεσμό της οικογένειας και τις ανθρώπινες αξίες μέσα από το χρόνο που περνούν με τη δική τους οικογένεια. Μαθαίνουν για την αγάπη και την φροντίδα, για το γάμο και τις ανθρώπινες σχέσεις, να μοιράζονται, να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, να σέβονται και να εκτιμούν. Μαθαίνουν την εμπιστοσύνη, να συζητούν και να επιλύουν προβλήματα. Με άλλα λόγια, μέσα από τις κοινές οικογενειακές στιγμές που έχουν παίρνουν μαθήματα ζωής.

Διαβάστε Επίσης  5 σπιτικές κρέμες που θα λατρέψει το μωρό σας
Τις περισσότερες φορές τα παιδιά μιμούνται συμπεριφορές που βλέπουν στην οικογένειά τους αργότερα ως ενήλικες. Αν για παράδειγμα οι γονείς είναι απόντες, το ίδιο θα είναι και τα παιδιά με τη δική τους οικογένεια στο μέλλον.Αντίθετα, ο χρόνος που περνούν μαζί με την οικογένεια τους οικοδομεί την αίσθηση ότι είναι σημαντικά για τους γονείς τους και αξίζουν την αγάπη τους, πράγμα πολύ απαραίτητο για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογα με τις οικογενειακές στιγμές που βιώνουν τα παιδιά βλέπουμε να έχουν αντίστοιχες διατροφικές συνήθεις γιατί οι γονείς είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τα πρότυπα για τα ίδια τα παιδιά τους.Για όλα τα παραπάνω λόγους καλό θα είναι να φροντίζουμε να επιλέγουμε να έχουμε κοινές οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά μας επιλέγοντας δραστηριότητες που θα έχουν νόημα τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για τα παιδιά μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε Επίσης  Όταν το παιδί μου κάνει bullying στους άλλους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση