Λάδι του Κλέφτη (Thieve’s oil) – Το θεραπευτικό

Είναι ένα από τα καινούρια μου αγαπημένα γιατροσόφια στο σπιτικό μου «οπλοστάσιο». Ένα μείγμα από 5 αιθέρια έλαια σε συνδυασμό με ένα έλαιο βάσης της αρεσκείας σας, το Thieve’s oil αποτελεσματικά καταπολεμάει τα πάντα, από πονοκεφάλους μέχρι στοματίτιδες και από κρυώματα μέχρι βήχα και ιούς.

Είναι αντιβακτηριδιακό, αντισηπτικό, αντιμυκητιασικό και αντιικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν απλό αντισηπτικό χεριών, να το επαλείψετε στο στήθος για να καταπολεμήσει κρυώματα και γρίπη, ακόμα και να απολυμάνετε την ατμόσφαιρα σε περιόδους που εμφανίζουν έξαρση οι ιώσεις. Ακόμα, θα δώσει στο σπίτι σας άρωμα γιορτινό…

Φημολογείται ότι πήρε την ονομασία του από μια σπείρα ληστών που κατά το ξέσπασμα της «μαύρης πανούκλας» στη Γηραιά Αλβιώνα, έκλεβαν από αρρώστους, ετοιμοθάνατους ή νεκρούς, θύματα της νόσου. Όταν συνελήφθησαν τελικά και παρουσιάστηκαν στον βασιλιά της Αγγλίας, αυτός απαίτησε να του φανερώσουν το μυστικό τους. Πως δηλαδή κατάφερναν να έρχονται σε τόσο στενή επαφή με τους νοσούντες και να μη κολλούν την ασθένεια. Αυτοί του εξήγησαν πως πριν το ξέσπασμα της επιδημίας, ήταν έμποροι μπαχαρικών και είχαν ανακαλύψει ένα μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών το οποίο, όταν το άπλωναν στα χέρια, το λαιμό, τα αυτιά και τη μύτη, τους προστάτευε από τη μετάδοση του μικροβίου.

Διαβάστε Επίσης  Νερό ρυζιού κατά της κολίτιδας

Στο ελληνικό εμπόριο δε το βρήκα έτοιμο. Στο εξωτερικό υπάρχει και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους καταναλωτές. Μπορείτε να το παρασκευάσετε πανεύκολα στο σπίτι και σίγουρα πιο ανέξοδα από το να το αγοράσετε από τον έμπορο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
5 ml γαριφαλέλαιο
5 ml αιθέριο έλαιο λεμόνι
4 ml αιθέριο έλαιο κανέλα φλοιός, όχι φύλλο (Cinnamon Bark essential oil)
3½ ml αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
2½ ml αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
Έλαιο βάσης της αρεσκείας σας (πιο συχνά χρησιμοποιώ αμυγδαλέλαιο, λόγω της ηπιότητας και της υψηλής απορροφησιμότητας του. Αναλυτικά για τα έλαια βάσης εδώ.)
Σκουρόχρωμο περιέκτη με σταγονόμετρο

Μια δεύτερη συνταγή σε σταγόνες, για να μη μετράτε ml, είναι:
40 σταγόνες γαριφαλέλαιο
35 σταγόνες α.ε. λεμόνι
20 σταγόνες α.ε. κανέλα
15 σταγόνες α.ε. ευκάλυπτος
10 σταγόνες α.ε. δεντρολίβανο
Διαλέξτε ποιά σας βολεύει καλύτερα και εκτελέστε την. Το τελικό μείγμα το φυλάμε σε σκουρόχρωμο μπουκαλάκι με σταγονόμετρο και το χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Διαβάστε Επίσης  Αποτοξίνωση των πνευμόνων σας

Μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για μείγμα με καθαρά αιθέρια έλαια, τα οποία ΠΟΤΕ δε χρησιμοποιούνται αυτούσια στο δέρμα, αλλά πάντα μέσα σε κάποιο έλαιο βάσης.
Η αναλογία αραίωσης για χρήση πάνω στο δέρμα είναι: σε κάθε 5 σταγόνες του μίγματος, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βάσης. Αυτούσιο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη συσκευή καύσης για αρωματισμό (2-3 σταγόνες), σε μπωλ με βραστό νερο για ύγρανση και απολύμανση χώρου (περίπου 8-10 σταγόνες), σαν room spray σε ψεκαστήρι (1-9 σταγόνες σε 1 κούπα νερό) ή στο μπάνιο για αναζωογόνηση (μέχρι 10 σταγόνες σε γεμάτη μπανιέρα). Όπως με όλα τα αιθέρια έλαια, αποφύγετε τη χρήση σε περίπτωση εγκυμοσύνης και γαλουχίας, καθώς και σε παιδιά κάτω των 3 ετών.

oliviart-gr.blogspot.gr/
proionta-tis-fisis.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *