Φονικό κύμα καύσωνα στην Ιαπωνία: 80 νεκροί, 35.000 με θερμοπληξία

Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα στην Ιαπωνία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 80 ανθρώπους από τις αρχές Ιουλίου. Η θερμοκρασία έφτασε ακόμη και τους 41,1 βαθμούς Κελσίου.
Οι άτυχοι πολίτες πέθαναν από θερμό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ άλλοι 35.000 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με θερμοπληξία.

Οι αριθμοί είναι οι χειρότεροι του καλοκαιριού από τότε που άρχισαν να καταγράφονται οι θάνατοι λόγω θερμού εγκεφαλικού επεισοδίου τον Ιούλιο του 2008.

«Παρατηρούμε πρωτοφανή επίπεδα θερμότητας σε ορισμένες περιοχές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του επίσημου πρακτορείου Motoaki Takekawa.

Διαβάστε Επίσης  «Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

«Το κύμα καύσωνα είναι φονικό και το αναγνωρίζουμε ως φυσική καταστροφή» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Συνολικά 80 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη ζέστη από τις αρχές Ιουλίου και πάνω από 35.000 έχουν νοσηλευτεί με θερμοπληξία.

Πολλά από τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι που δεν χρησιμοποιούσαν κλιματιστικό. Μεταξύ των νεκρών και ένα 6χρονο αγοράκι που πέθανε ενώ γύριζε σπίτι από το χωράφι.

Υποσχέσεις για μέτρα από την κυβέρνηση

«Με τις θερμοκρασίες ρεκόρ να συνεχίζονται απαιτούνται επείγοντα μέτρα για την προστασία της ζωής των μαθητών» δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης Yoshihide Suga.

Διαβάστε Επίσης  Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες λόγω Δεκαπενταύγουστου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα παρέχει πόρους για να εξασφαλίσει ότι όλα τα σχολεία θα εξοπλιστούν με κλιματιστικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Λιγότερα από τα μισά κρατικά σχολεία της Ιαπωνίας διαθέτουν κλιματιστικό, ενώ το ποσοστό είναι ελαφρώς υψηλότερο στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Πηγή: Dailymail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *