Σπιτικό σαμπουάν με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων και η δημοτικότητά της αυξάνεται συνεχώς αφότου οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα ιατρικά οφέλη της
Σπιτικό σαμπουάν με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων και η δημοτικότητά της αυξάνεται συνεχώς αφότου οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα ιατρικά οφέλη της. Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να βελτιώσετε την υγεία των μαλλιών σας; Κι όμως, είναι πραγματικά αποτελεσματική!

Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει τα μαλλιά σας καλύτερα από οποιοδήποτε σαμπουάν ή σαμπουάν αναδόμησης μαλλιών και θα τους δώσει υγιή λάμψη ύστερα από μερικές χρήσεις. Ίσως στην αρχή νιώσετε περίεργα όταν λούζετε τα μαλλιά σας χωρίς σαμπουάν και αφρό, αλλά κάντε υπομονή και περιμένετε τα τελικά αποτελέσματα.

Υλικά
Μαγειρική Σόδα

Διαβάστε Επίσης  Απολεπιστική μάσκα με γιαούρτι και σύκα για τη λείανση των ρυτίδων

Νερό

Ξύδι

Παρασκευή
Ανακατέψτε ¼ μαγειρική σόδα και ¾ νερό. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά σας φτάνουν μέχρι τους ώμους, βάλτε 2-3 κουταλιές της σούπας σόδα και 3 φορές περισσότερο νερό απ’ ό,τι σόδα. Ανακατέψτε καλά τα υλικά σε ένα μπολ και κανονίστε τη δόση ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας.

Απλώστε αυτό το σαμπουάν στα μαλλιά σας από κάτω προς τα πάνω, αφήστε το για 1-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με ζεστό νερό προκειμένου να απομακρυνθούν καλύτερα τα υπολείμματα. Αφού ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, βάλτε λίγο ξύδι.

Ανακατέψτε 1/5 ξύδι και 4/5 νερό, αλλά αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξυδιού μπορείτε να προσθέσετε αιθέριο έλαιο λεβάντας, μέντας ή δεντρολίβανου. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί. Το καλύτερο είναι να φτιάξετε το μείγμα και να το χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Διαβάστε Επίσης  Οι φυσικές μάσκες μαλλιών που θα μας χαρίσουν περισσότερη υγεία στην τρίχα και πιο όμορφα και λαμπερά μαλλιά

Σκύψτε το κεφάλι σας μπροστά και κλείστε τα μάτια σας προκειμένου να αποφύγετε την επαφή με το ξύδι. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Το κρύο νερό θα διατηρήσει την υγρασία στα μαλλιά αλλά και τη φυσική και υγιή όψη και λάμψη τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *