Δώστε στο παιδάκι σας φρούτα!

Δώστε στο παιδάκι σας φρούτα!

Καθημερινά  φροντίζετε για την υγιεινή διατροφή του παιδιού σας προκειμένου να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδικού οργανισμού.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος συμμετέχοντας παράλληλα στην ομαλή λειτουργία του. Η βιταμίνη C υπάρχει στα φρούτα και μάλιστα στα εσπεριδοειδή με πρωταγωνιστές ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, το πορτοκάλι, το μανταρίνι και το γκρέιπφρουτ, το ακτινίδιο και το ρόδι.

Πορτοκάλι:Το πορτοκάλι είναι ίσως το φρούτο που χαρακτηρίζει την εποχή του χειμώνα. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και κυρίως της  βιταμίνης C, όπως και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών όπως τα β-καροτένια. Προσφέρει υψηλή αντιβακτηριδιακή και αντιγριπική προστασία, θωρακίζοντας τον οργανισμό του παιδιού.

Ακτινίδιo:Είναι ένα φρούτο το οποίο αποτελεί εξαίρετη πηγή βιταμίνη C.

Στην πραγματικότητα αυτό το ιδιαίτερο φρούτο περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Το ακτινίδιο αποτελεί και μια extra φυσική λύση  για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας του παιδιού.
ΜήλοΤο μήλο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα φρούτα του χειμώνα, αν και το βρίσκουμε και τις άλλες εποχές.Είναι καλή πηγή φυτικών ινών αλλά και  πηγή βιταμινών όπως Α & C και άλλων αντιοξειδωτικών ωφέλιμων για τον παιδικό οργανισμό, αφού του προσφέρει αντιπυρετική προστασία.

Διαβάστε Επίσης  Τέσσερις συμβουλές για να γίνετε μια οργανωμένη μητέρα

Μπανάνα: Η μπανάνα είναι ένα τονωτικό φρούτο και αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α& C, καλίου και σιδήρου. Βοηθάει αποτελεσματικά σε στομαχικές παθήσεις και αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια, σε σάκχαρα και θερμίδες,φρούτα, αλλά αυτό σίγουρα δεν την καθιστά και «παχυντική». Είναι το πιο εύκολο παιδικό σνακ γιατί μπορεί να μεταφερθεί στο σχολείο και να  μην αλλοιωθεί καθώς προστατεύεται από τη φλούδα της.

Μανταρίνι: Το μανταρίνι ανήκει στα εσπεριδοειδή φρούτα και είναι και αυτό μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιο σε ευεργετικά καροτινοειδή και η μυρωδιά του είναι χαρακτηριστική και στα περισσότερα παιδιά αρέσει η γεύση του σε σχέση με τα άλλα εσπεριδοειδή.

Διαβάστε Επίσης  Φωτογραφίες παιδιών online: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ρόδι:Το ρόδι είναι  πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, με σχετικά χαμηλές θερμίδες. Ο χυμός ροδιού είναι κατάλληλος, γιατί προσφέρει αντιπυρετική προστασία.

Extra tips για  αντιγριπική προστασία του παιδιού. Επιλέξτε να τρώτε φρέσκα ώριμα φρούτα τα οποία φαίνεται να περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης C. Φροντίστε το παιδί σας να  καταναλώνει τα φρούτα την ώρα που τα καθαρίζετε ή τα κόβετε, καθώς η επαφή του φρούτου με τον αέρα αλλά και το μαχαίρι καταστρέφει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε τους 100% φυσικούς φρούτων όπως το πορτοκάλι, το ρόδι και το ακτινίδιο ή κόκκινων φρούτων οι οποίοι συσκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά ακέραια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *