Σώθηκαν από θαύμα: Οικογένεια κλειδώθηκε στο σπίτι, το σφράγισαν και γλίτωσαν από την πυρκαγιά!

«Τα είδα όλα και δεν πρόλαβα να δω τίποτα. Είδα όλη αυτήν την καταστροφή σαν μια κινηματογραφική ταινία»
Οικογένεια κλειδώθηκε στο σπίτι, το σφράγισαν και γλίτωσαν από την πυρκαγιά!

Ο Θόδωρος Χριστόπουλος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Είδε την φωτιά να έρχεται ωστόσο δεν προλάβαινε να αντιδράσει. Και πήρε το ρίσκο…

Δεν μπορούσε να φύγει προς την θάλασσα γιατί μπροστά είναι γκρεμός και μαζί με την οικογένειά του επέλεξαν να κλειδωθούν μέσα στο σπίτι τους, να σφραγίσουν τα παράθυρα και τις πόρτες και να περιμένουν η φωτιά να περάσει. Και τα κατάφεραν.

Ο Θόδωρος Χριστόπουλος, μόνιμος κάτοικος της περιοχής Μάτι, «κλείνει» σε μία μόνο φράση όλα όσα αντίκρυσε την ώρα της φωτιάς. «Τα είδα όλα και δεν πρόλαβα να δω τίποτα. Είδα όλη αυτήν την καταστροφή σαν μια κινηματογραφική ταινία» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Ενα χάος. Δεν μπορώ να τα βάλω σε σειρά τα πράγματα. Εχω υποστεί κάποιες ζημιές.

Διαβάστε Επίσης  «Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Εχει καεί το κάτω μέρος του σπιτιού σε μικρό ποσοστό και τρία αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν προεκτάθηκε η ζημιά. Δεν έχουμε ρεύμα. Πριν ακόμα φτάσει η φωτιά δεν είχαμε ρεύμα». Ο ίδιος καθώς και πολλοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής ψάχνει για δικούς τους ανθρώπους. «Ψάχνω μια γνωστή και φίλη η οποία αγνοείται». «Όταν είδαμε τη φωτιά κοιτάζαμε τι θα κάνουμε και είχαμε την ελπίδα οτι θα σταματήσει η φωτιά και δεν θα φθάσει εδώ, όπως είχε γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν και άλλα καλοκαίρια που την σταμάτησαν τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα. Αυτήν την φορά δεν μπόρεσαν… Η ταχύτητα του αέρα ήταν τρομερή. Εμείς κλειστήκαμε μέσα στο σπίτι και γλιτώσαμε. Σφραγίσαμε τα παράθυρα και γλιτώσαμε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή.

Διαβάστε Επίσης  Φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση από τοξικομανή στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ

Αν βγαίναμε έξω λόγω της θερμοκρασίας και την ταχύτητα του αέρα θα καιγόμασταν. Εχουμε πρόσβαση και στη θάλασσα αλλά είναι ψηλά δεν μπορούσαμε να πηδήξουμε, είναι 5 μέτρα»

Αφήστε μια απάντηση