Πατάτα για τις ραγάδες! Μάθετε πως θα την χρησιμοποιήσετε

Οι ραγάδες στην πραγματικότητα είναι ουλές που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος ως αποτέλεσμα της γρήγορης απώλειας ή αύξησης σωματικού βάρους. Εμφανίζονται επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή εξαιτίας ορισμένων ορμονικών αλλαγών
Ραγάδες: Πώς να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο

Για τις ραγάδες συνήθως ευθύνεται η απότομη αύξηση του ύψους, η απότομη αύξηση του βάρους όπως και η απότομη ελάττωση βάρους και τέλος κάποια νοσήματα όπως η μακρόχρονη λήψη κορτικοστεροειδών, χρόνιες ηπατοπάθειες, φυματίωση, νευρογενής ανορεξία κ.α. Επίσης, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε εγκύους. Εκτός αυτών για την δημιουργία των ραγάδων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διατροφή και η άσκηση.

Οι ραγάδες στην πραγματικότητα είναι ουλές που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος ως αποτέλεσμα της γρήγορης απώλειας ή αύξησης σωματικού βάρους. Εμφανίζονται επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή εξαιτίας ορισμένων ορμονικών αλλαγών.

Συνήθως θεωρούνται ένα ενοχλητικό αισθητικό πρόβλημα και όλες οι γυναίκες θέλουν να τις ξεφορτωθούν και να αποκτήσουν μια λεία, υγιή επιδερμίδα. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η ζημιά που προκαλείται από τις ραγάδες είναι μη αναστρέψιμη, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να λύσετε το πρόβλημά σας.

Διαβάστε Επίσης  Εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας

 

Εφαρμογή της πατάτας για τις ραγάδες

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλό. Κόψτε την πατάτα σε ροδέλες και τρίψτε τις στην περιοχή που έχουν εκδηλωθεί οι ραγάδες μέχρι να αφήσει την απαραίτητη υγρασία σε όλη την περιοχή. Περιμένετε λίγη ώρα έως ότου απορροφηθεί πλήρως και ξεπλύνετε με νερό.

Εναλλακτικά, αλέστε τις πατάτες ώστε να γίνει μια ομογενοποιημένη αλοιφή και απλώστε την στην περιοχή που επιθυμείτε. Μπορείτε είτε να αφήσετε την περιοχή «γυμνή» είτε να τυλίξετε το σημείο που έχετε απλώσει την αλοιφή από την πατάτα, ώστε να είναι πιο σφιχτή για πιο δραστική λειτουργία. Έπειτα από λίγη ώρα ξεπλένετε επίσης με νερό.

Διαβάστε Επίσης  Νερό ρυζιού κατά της κολίτιδας

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως το θέμα των ραγάδων χρειάζεται υπομονή για να αντιμετωπιστεί, καθώς το δέρμα θέλει τον χρόνο του ώστε να επανέλθει. Γι’ αυτό, μην απογοητευθείτε αν δεν δείτε πολύ άμεσα αποτελέσματα. Η πατάτα θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά της!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *