Καληνύχτα Ελλάδα στα αποκαΐδια από τις φωτιές! Εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς

Καληνύχτα Ελλάδα στα αποκαΐδια από τις φωτιές! Εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς

 

Στις πιο μαύρες σελίδες στην Ιστορία της χώρας περνά η 23η Ιουλίου του 2018, η μέρα που οι ανεξέλεγκτες φωτιές στην Αττική παρέσυραν τα πάντα! – 76 επίσημα οι νεκροί, αναφορά για 77, ενώ μοιάζει απίθανο να μην αυξηθούν, ακόμη και δραματικά! 26 βρέθηκαν αγκαλιασμένοι και απανθρακωμένοι στο Μάτι – Εκατοντάδες οι τραυματίες, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά – Ούτε καν ξέρουν πόσοι είναι οι αγνοούμενοι! – Δεν έχουν τελειωμό οι ανθρώπινες ιστορίες που έρχονται στο προσκήνιο και δένουν “κόμπο” το στομάχι – Αγνοείται και η αγαπημένη ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη, με τον σύζυγό της – Βίντεο και φωτογραφίες της αδιανόητης τραγωδίας που θα στοιχειώνει για χρόνια την Ελλάδα
Μια ακόμη φορά που η Ελλάδα μοιάζει ανοχύρωτη στο έλεος των πυρκαγιών. Μια ακόμη φορά που χάνονται ζωές από φωτιές. Τι κι αν έχουμε 2018, τι κι αν η κρατική μηχανή ήταν -υποτίθεται- έτοιμη για την -πάντα- επικίνδυνη καλοκαιρινή περίοδο.

Διαβάστε Επίσης  Στην Εντατική μετά από σοβαρό τροχαίο η σύζυγος του Τόνυ Μαυρίδη

Οι φωτιές ξέσπασαν και άνθρωποι πέθαναν. Πέθαναν μαρτυρικά. Κάποιοι κάηκαν ζωντανοί. Κάποιοι εγκλωβίστηκαν και πέθαναν από αναθυμιάσεις. Οι φωτιές σε Κινέτα, Μάτι, Πεντέλη, Άγιο Ανδρέα, Νέο Βουτζά, Κάλαμο και άλλες περιοχές έκαιγαν ανεξέλεγκτες την Δευτέρας, 23.07.2018.

Στο πολύπαθο Μάτι, για δύο μήνες αναμένεται να μην υπάρχει ρεύμα και νερό. Την ώρα, μάλιστα, που αυξάνονται οι περιπολίες στην περιοχή υπό τον φόβο πλιάτσικου…

Ξημερώματα Τρίτης, πια, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλούσε πρώτη φορά για περισσότερους από 20 νεκρούς. Το φως της ημέρας, ωστόσο, αποκάλυψε αυτό που όλοι φοβόντουσαν. Δεκάδες ακόμη θύματα, ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Διαβάστε Επίσης  «Από πού να κόψουμε τη Μαραθώνος;» - Η «Κ» παρουσιάζει τις ηχογραφημένες συνομιλίες από τους ασυρμάτους των αστυνομικών

Το φως της ημέρας, ωστόσο, αποκάλυψε αυτό που όλοι φοβόντουσαν. Δεκάδες ακόμη θύματα, ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Αποκορύφωμα του ολέθρου, οι 26 άνθρωποι που βρέθηκαν σε ένα χωράφι στο Μάτι. Οι περισσότεροι αγκαλιασμένοι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν ο ένας τον άλλον… Προσπάθησαν να φτάσουν στην θάλασσα και δεν τα κατάφεραν. Οι εικόνες από το σημείο είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Οι περισσότερες δεν είναι καν… δημοσιεύσιμες. Αρκεί να ειπωθεί το σχόλιο ενός εκ των διασωστών, που τόνισε πως οι απανθρακωμένες σοροί έμοιαζαν με παιδικές κούκλες… Φρίκη. Με μια λέξη: Τραγωδία.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *