Αν μένεις σε μια σχέση χωρίς ουσία, χάνεις στιγμές από τη ζωή σου…

Τι ζητάμε από μία σχέση και τι περιμένει και ο σύντροφός μας από εμάς;
Αν μένεις σε μια σχέση χωρίς ουσία, χάνεις στιγμές από τη ζωή σου…

 

Συχνά, την παραμελούμε τη σχέση μας με τον σύντροφό μας. Πνιγόμαστε μέσα στην καθημερινότητα, στις υποχρεώσεις μας, στα πρέπει και στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας. Ξεχνάμε να ρωτήσουμε πώς ήταν η μέρα του, ξεχνάμε να αγκαλιάσουμε, παραμελούμε να δείξουμε την αγάπη μας, δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να είναι τρυφερός.

Εστιάζουμε στα λάθη, στα αρνητικά, στις κακές στιγμές της ημέρας, σε όσα μας ενόχλησαν και μας στενοχώρησαν. Ποιες όμως πρέπει να είναι οι προτεραιότητές μας; Τι ζητάμε από μία σχέση και τι περιμένει και ο σύντροφός μας από εμάς;

Άφησε την κακή σου διάθεση στην άκρη. Μην εστιάζεις μόνο στα αρνητικά. Δείξε εμπιστοσύνη, δείξε έμπρακτα το ενδιαφέρον σου για τον άλλον, υποστήριξέ τον στα εύκολα και στα δύσκολα. Θυμήσου ότι στη σχέση μας δεν φτάνει να είμαστε λειτουργικοί. Πρέπει να απολαμβάνουμε τις στιγμές και να περνάμε όμορφα.

Διαβάστε Επίσης  Τα σημάδια του βλέμματος: Πώς θα καταλάβεις τον έρωτα με την πρώτη ματιά

Πριν από μερικές μέρες βγήκα για φαγητό με τις φίλες μου και πήγαμε σε ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια. Μου αρέσει αυτό το εστιατόριο. Όχι μόνο για το φαγητό και για το περιβάλλον του, αλλά γιατί το διευθύνει ένα ζευγάρι. Ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι στη δουλειά.

Εύκολο; Καθόλου, θα απαντούσα και είναι μία μεγάλη πρόκληση για την καθημερινότητα. Η αλήθεια όμως είναι ότι γοητεύτηκα από μία απλή και ταυτόχρονα τόσο γλυκιά κίνηση. Η κοπέλα σταμάτησε την εργασία της για λίγα λεπτά και με μία απλή αλλά τόσο ουσιαστική κίνηση, έδειξε στο σύντροφό της ότι τον σκέφτεται, ότι τον φροντίζει. Τι όμορφο… Και πόσο ουσιαστικό.

Διαβάστε Επίσης  Δεν σας αγαπούν; Οι καλύτερες συμβουλές για να αφήσετε τη σχέση

Μη φοβάσαι τα συναισθήματά σου. Μην εστιάζεις μόνο σε όσα δεν κάνει ο σύντροφός σου. Επέλεξε να κάνεις και εσύ. Δείξε, αγκάλιασε, φρόντισε. Αρκεί να πιστεύεις ότι ο άλλος αξίζει την αγάπη σου.

Γιατί αν δεν πιστεύεις ότι τα αξίζει, θα πρέπει να αναρωτηθείς γιατί μένεις σε αυτή τη σχέση. Ποιες δικές σου ανάγκες καλύπτονται. Ποιους δικούς σου φόβους δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις και αποφεύγεις. Και αν γίνεται αυτό, μη φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια. Γιατί αν μένεις σε μία σχέση, χωρίς ουσία, χάνεις στιγμές από τη ζωή σου.

Θυμηθείτε να δίνετε αξία στον εαυτό σας… Γιατί αν δεν του δώσετε εσείς, δεν θα σας δώσει κανένας την αξία που σας αρμόζει.

Ελένης Σολταρίδου – Ψυχολόγος, M.Sc., Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής

 Ελένη Σολταρίδου

Αφήστε μια απάντηση