Φωτιά Αττική: Το μήνυμα συμπαράστασης του Ζάεφ στον ελληνικό λαό

«Αποφασίσαμε ως κυβέρνηση να προσφέρουμε 6 εκατομμύρια δηνάρια (περίπου 97 χιλιάδες ευρώ) ως έκτακτη βοήθεια προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελλάδας
Φωτιά Αττική: Το μήνυμα συμπαράστασης του Ζάεφ στον ελληνικό λαό

Μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προς την Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό, ενώ ανακοίνωσε και έκτακτη οικονομική βοήθεια περίπου 97.000 ευρώ προς την χώρα μας.

«Οι πολίτες μας με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκαν για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, γύρω από την Αθήνα», αναφέρει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ και επισημαίνει:

Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στον φίλο ελληνικό λαό και τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τις χαμένες ζωές ολόκληρων οικογενειών που σε αυτή την τρομερή τραγωδία έχασαν τους αγαπημένους τους και τους φίλους τους.

Διαβάστε Επίσης  Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

«Αποφασίσαμε ως κυβέρνηση να προσφέρουμε 6 εκατομμύρια δηνάρια (περίπου 97 χιλιάδες ευρώ) ως έκτακτη βοήθεια προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελλάδας υπεύθυνα για την διαχείριση της καταστροφικής φωτιάς στην Αττική», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

«Συμπληρωματικά, η κυβέρνηση μας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την κατάσταση στην Ελλάδα και θα συντονίζει τη παροχή της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία θα οργανώσουμε μαζί με τα αρμόδια ιδρύματα στην Ελλάδα και την πόλη της Αθήνας» σημειώνει ο κ. Ζάεφ.

Διαβάστε Επίσης  Ανοίγει ξανά ο φάκελος του θανάτου της Μαρίας Ιατρού

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στη μάχη που δίνει η Ελλάδα απέναντι στις πυρκαγιές».

 

Αφήστε μια απάντηση