Όταν το παιδί φοβάται την επίσκεψη στον παιδίατρο

Όταν το παιδί φοβάται την επίσκεψη στον παιδίατρο
Όταν το παιδί φοβάται την επίσκεψη στον παιδίατρο

Ελάχιστα παιδιά αντιμετωπίζουν θετικά και με ψυχραιμία την προοπτική επίσκεψης στο γιατρό.
Ακολουθήστε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές και κάντε τα πράγματα πιο εύκολα τόσο για εσάς όσο και για το παιδί:

Προετοιμάστε το παιδί για την επίσκεψη στο γιατρό και πείτε του τι ακριβώς θα γίνει. Στο πλαίσιο αυτό της προετοιμασίας, μια καλή ιδέα θα ήταν να του διαβάσετε και κάποιο ανάλαφρο παιδικό βιβλίο με σχετική θεματολογία.


Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να νιώσει λιγότερο άβολα, κάθε φορά που πρέπει να πάει στον παιδίατρο, πρέπει να γίνει αυστηρά με δική σας συνοδεία και όχι, για παράδειγμα, με τον παππού και τη γιαγιά.


Δείξτε κατανόηση στα συναισθήματά του και διαβεβαιώστε το ότι θα είσαστε όλη την ώρα μαζί του. Σε καμία περίπτωση μην το κάνετε να νιώσει άβολα ή ότι με τη στάση σας το υποτιμάτε.


Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μπορείτε να κρατάτε στην αγκαλιά σας το παιδί, από το να το αφήσετε μόνο του με το γιατρό και να αισθάνεται ανασφάλεια.


Πάρτε μαζί σας το αγαπημένο του παιχνίδι για να του αποσπάτε την προσοχή ή να το ηρεμήσετε όσο ο παιδίατρος κάνει τη δουλειά του.


Όταν φύγετε από το ιατρείο, μην παραλείψετε να το επιβραβεύσετε για την ψύχραιμη στάση του και να επισημάνετε ότι έτσι κάνουν τα μεγάλα παιδιά. Το καλύτερο κίνητρο για να διατηρήσει την ψυχραιμία του και στις επόμενες επισκέψεις!

Πηγή: mother.gr
Διαβάστε Επίσης  Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό

Αφήστε μια απάντηση